Image
SLP säkrar mer solel till fler av sina hyresgäster.
SLP säkrar mer solel till fler av sina hyresgäster. Bild: SLP

SLP säkrar mer solel till fler av sina hyresgäster

Bolag SLP fortsätter att investera i egen förnybar energiförsörjning. Genom ramavtal med två ledande leverantörer av solcellsanläggningar ska fler av SLP:s stora logistik­fastigheters tak användas även för miljömässigt hållbar elproduktion.
Publicerad den 10 Januari 2023

Efterfrågan på förnybar energi ökar sedan flera år och med senaste tidens prishöjningar finns ett än större intresse för SLP att påskynda arbetet med installation av solcellsanläggningar. Att som fastighetsägare kunna producera sin egen el lokalt är både en ekonomisk och hållbar investering. Till detta kommer att SLP:s hyresgäster i allt större utsträckning efterfrågar smarta energilösningar.

Tillsammans med två ledande solelsbolag, Solkompaniet Sverige AB och LUMA Energy AB kommer SLP i ett första skede att installera 15 anläggningar.

– Att investera i solcellsanläggningar på fastigheter har visat sig ge både god effekt och ekonomisk avkastning. Att nu skala upp investeringstakten och fördjupa samarbetet med två ledande leverantörer ligger helt rätt i tiden, säger Peter Strand, vd på SLP.

Avtalen innebär att SLP inleder samarbete med två parter med lång erfarenhet av stora projekt som kan vara med i framtidens lösningar inom solceller och energilagring. Parterna ska utvärdera samarbetet och leveranser för att bland annat minska drifts­kostnader och utjämna effekttoppar.

– Vi har sedan tidigare arbetat med Solkompaniet, de har exempelvis installerat anläggningen på vårt huvudkontor. Med fler solpaneler på våra tak kan vi möta efterfrågan från våra hyresgäster om mer förnybar energi och tillsammans kan vi snabbare ställa om till klimatneutral verksamhet, säger Viktoria Wöhl, ansvarig för SLP:s miljö- och hållbarhetsarbete.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Swedish Logistic Property på Branschguiden

Swedish Logistic Property äger, bygger och utvecklar fastigheter med inriktning på lager, logistik och industri.

I nära samarbete med Hyresgäster skapas effektiva och anpassade lokaler utifrån verksamheters behov och önskemål, där vi strävar efter att vara en partner som kan bidra till våra Hyresgästers utveckling och framgång.

Genom att regelbundet arbeta med att modernisera och effektivisera våra fastigheter så spar vi energi, sänker driftkostnader och givetvis värnar om vår miljö.

Med erfarenhet av fastigheter och affärer i olika bolag, ett stort kontaktnät...

Läs mer om Swedish Logistic Property på Branschguiden

Partnertext

Handeln byggde staden – men vad gäller framöver?

Presenteras av Optimal Stadsutveckling

Senast från Fastighetssverige Plus

Besqab laddar upp för banksamtal framöver

Ekonomi/Finansiering I förra veckan gick Besqab ut med informationen om att de gör en avsättning i pågående produktion och en nedskrivning av exploateringsfastigheter – i syfte att ge en tydligare bild av värdena i ljuset av marknadsförutsättningarna. Trots det kör de vidare på planerna om nyproduktion under 2023.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige