Image
Ättehögen Östra 6 i Helsingborg certifieras med Miljöbyggnad Silver.
Ättehögen Östra 6 i Helsingborg certifieras med Miljöbyggnad Silver. Bild: SLP

SLP miljöcertifierar sin första logistikbyggnad

Bolag Ättehögen Östra 6 i Helsingborg blir den första som miljöcertifieras i SLP:s logistikbestånd.
Publicerad den 21 December 2021

SLP:s har erhållit certifikatet Miljöbyggnad Silver för sin logistikbyggnad Ättehögen Östra 6 i Helsingborg som är fullt uthyrd till Scan Global Logistics. Byggnaden uppfördes 2021 och har en uthyrningsbar yta om 6 840 kvadratmeter. Byggnaden är den första av SLP:s fastighetsbestånd, att utöver lagkrav uppfylla samtliga krav enligt ett regelverk som fokuserar på lägre energiförbrukning samt miljöfrågor som inkluderar bla byggmaterial, ljudmiljö och ventilation.

SLP:s affärsidé är att skapa attraktiva logistikfastigheter och förvalta dessa med ett långsiktigt perspektiv. Hållbarhetsarbetet är därmed integrerad del av verksamheten och bolagets samtliga nybyggnationer ska certifieras till Miljöbyggnad Silver.
– Certifieringen är ett resultat av det arbete som pågått i alla delar av bolaget. De kunskaper vi har fått på vägen använder vi i samtliga byggnader. Vi har som mål att miljöcertifiera minst halva fastighetsbeståndet till 2025, kommenterar Peter Strand, vd i SLP.

Miljöbyggnad är ett svenskt system för miljöcertifiering av byggnader. Miljöcertifiering av en byggnad innebär att miljöarbetet och byggnadens miljöprestanda granskas av tredje part.
– SLP är engagerat i miljöfrågor och tänker på dem som ska vistas i byggnaden. Samtliga våra fastigheter har grön el och SLP har sedan start genomfört ett stort antal energiprojekt, som bland annat avser investeringar i solceller, LED-belysning, ventilation och laddstolpar för fordon, säger Peter Strand.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Swedish Logistic Property på Branschguiden

Swedish Logistic Property äger, bygger och utvecklar fastigheter med inriktning på lager, logistik och industri.

I nära samarbete med Hyresgäster skapas effektiva och anpassade lokaler utifrån verksamheters behov och önskemål, där vi strävar efter att vara en partner som kan bidra till våra Hyresgästers utveckling och framgång.

Genom att regelbundet arbeta med att modernisera och effektivisera våra fastigheter så spar vi energi, sänker driftkostnader och givetvis värnar om vår miljö.

Med erfarenhet av fastigheter och affärer i olika bolag, ett stort kontaktnät...

Läs mer om Swedish Logistic Property på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Så ska Södra Änggården förvandlas från industriområde till bostadsområde

Bygg/Arkitektur Södra Änggården är en ny, stor stadsdel i Göteborg som utvecklas just nu. Sex olika byggaktörer är involverade i projektet, ett projekt som hålls ihop av Development Partner. För vd Marcus Jonsson, som varit involverad sedan 2017, har det varit en resa genom pandemi, lågkonjunktur och byggkris.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige