Image
Senapsfabriken.
Senapsfabriken. Bild: Slättö

Slättö säljer bostadsfastighet i Uppsala till Niam

Transaktioner Slättö har frånträtt en hyresbostadsfastighet i Uppsala till Niam. Projektet Senapsfabriken är centralt belägen i Uppsala där stadsdelen Kungsängen har gått från att vara stadens industriområde till att ha utvecklats till ett levande och attraktivt bostadsområde med flera aktörer representerade. Den nya stadsdelen har gångavstånd till både resecentrum, Fyrisån och områdets alla caféer, restauranger och parker.
Publicerad den 30 Juni 2022
Annons
Image

Fastigheten som Niam förvärvar utgörs av ett bostadskvarter i åtta plan med totalt 318 hyresbostäder om 1–4 rum och kök, tre lokaler samt underliggande garage. Projektet är miljöcertifierat enligt Miljöbyggnad Silver och total uthyrningsbar yta uppgår till 13 852 kvadratmeter, varav 519 kvadratmeter utgör lokalyta.
– Från att tidigare ha varit stadens industricentrum med tegelhus och verkstäder är Kungsängen nu ett av Uppsalas mest levande och attraktiva bostadsområden med breda gator och mycket grönska. Senapsfabriken är ytterligare ett lyckat projekt med god lönsamhet som nu färdigställts och vi känner oss både trygga och glada över att lämna över attraktiva och energieffektiva hyresrätter till Niam, säger Erik Dansbo, investeringschef på Slättö.
– Vi är glada att kunna förvärva dessa yt- och energieffektiva lägenheter från Slättö. Bostäderna ligger i ett omtyckt område som passar utmärkt till vår bostadsportfölj. Vi vill kunna erbjuda våra hyresgäster en attraktiv miljö att bo och leva i och här finns bostäder för allas behov, kommenterar Erik Rydström, fondchef på Niam.

Mannheimer Swartling och Nordanö har agerat rådgivare till Slättö i transaktionen. Cederquist var legal rådgivare till Niam.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Niam AB på Branschguiden

Niam är en av norra Europas ledande fondförvaltare med fokus på investeringar inom fastigheter och infrastruktur.

Sedan start 1998 har Niam erbjudit institutionella investerare möjlighet att genom sina fonder investera i den nordiska fastighetsmarknaden. Med stor erfarenhet och expertis ligger vårt fokus på att identifiera och genomföra förbättringar som skapar de bästa fastigheterna för våra hyresgäster och samhällena där de är belägna med målet att tillgodose både dagens och framtidens behov. De senaste 23 åren har Niam investerat i fastigheter till ett värde överst...

Läs mer om Niam AB på Branschguiden

Partnertexter

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Här gör Stockholms hetaste cafékedja nästa etablering

Uthyrning Öppnar nytt på hajpade gatan.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige