Image
Skanska säljer WTC Växjö till Norrporten.
Skanska säljer WTC Växjö till Norrporten. Bild: Skanska

Skanska säljer WTC Växjö

Transaktioner Skanska säljer WTC, World Trade Center, i Växjö till Norrporten för 195 miljoner kronor. Tillträde sker i samband med färdigställande, hösten 2016.
Publicerad den 18 November 2015
Annons
Image

Byggandet av WTC har redan kommit en bra bit på väg. Det blir ett sju våningar högt kontorshus. Huset får en öppen utformning, med café och businesscenter på entréplanet.

Bland hyresgästerna finns Danske Bank, Högström & Co, KPMG och Svenskt Näringsliv.

– Skanska vill vara den ledande samhällsutvecklaren och vi är mycket stolta över att utveckla och bygga World Trade Center Växjö. För oss är det naturligt att i något läge knyta till oss en förvaltare av denna näringslivets mötesplats och det känns mycket bra att få välkomna Norrporten som långsiktig ägare och förvaltare av WTC. Vi ser fram emot att utveckla fler regionstadskontor, säger Joakim Åkesson, affärsutvecklingschef, Skanska Sverige AB.

Avsikten är att miljöcertifiera byggnaden enligt Leed, på den högsta nivån Platina. Det innebär bland annat mycket god energiprestanda, inomhusklimat, och användning av byggmaterial med minimal miljöbelastning. Dessutom innebär läget, intill järnvägsstationen, möjlighet att använda spårbunden trafik för att ta sig till och från huset.

– Med affären flyttar vi fram våra positioner i Växjö. Det känns mycket spännande att kunna erbjuda marknaden en högkvalitativ produkt med miljöfokus i stadens bästa läge nära kommunikationer och stadsliv, säger Jan Rosqvist, marknadsområdeschef på Norrporten.

I nuläget pågår arbete med att hyra ut de sista lediga lokalerna i kontorshuset.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Skanska är ett av världens ledande bygg-, fastighets- och projektutvecklingsföretag i Norden, Europa och USA. Genom att gå i spetsen för hållbarhet erbjuder vi konkurrenskraftiga lösningar. Med våra värderingar och en attraktiv affärsmodell bidrar vi till att skapa en hållbar framtid för kunder och samhället och samtidigt skapa värde för aktieägarna.

I Sverige har företaget cirka 9 000 medarbetare. Intäkterna för byggverksamheten uppgick 2020 till drygt 42 miljarder kronor. Verksamheten inom bostadsutveckling sålde under 2020 cirka 2.300 nya hem.

Skanska Kommersiell U...

Läs mer om Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

De är största fastighetsägarna i Västerås

Lista Fastighetssverige har kartlagt de tio största fastighetsägarna i landets tio största kommuner. I dag har turen kommit till Västerås, som med sina 156 838 invånare är landets sjunde största kommun enligt SCB.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige