Image

70 procent uthyrt i WTC i Växjö

Uthyrning Skanska har nu skrivit hyresavtal motsvarande cirka 70 procent av uthyrningsbar yta i World Trade Center, WTC, intill järnvägsstationen i Växjö. WTC ska stå färdigt hösten 2016.
Publicerad den 19 September 2014
Annons
Image
World Trade Center i Växjö.
Bild: Skanska
World Trade Center i Växjö.

Compass Group AB kommer att flytta in i huset och ansvara för receptionsservice, konferensservice och café-catering . Därutöver har Skanska skrivit hyreskontrakt med Danske Bank, Högström & Co, KPMG samt Svenskt Näringsliv.

- Det är glädjande att intresset för kontorslokaler i WTC varit stort och vi vill passa på att välkomna våra kontrakterade hyresgäster och lyckönska dem till valet av plats för sin kontorsetablering. WTC blir ett toppmodernt, miljöcertifierat kontor med inspirerande arbetsmiljö och Växjös attraktivaste läge, säger Joakim Åkesson, affärsutvecklare, Skanska Sverige AB.

Klart sedan tidigare är att Skanska och samarbetspartnern Kärnhem kommer att flytta sina kontor till WTC. Fortfarande kvarstår goda möjligheter för intresserade företag att flytta in. Upp till 2 500 kvadratmeter kontorsyta är fortsatt tillgängliga för uthyrning.

Initiativet till WTC togs för cirka sju år sen. När detaljplanen var klar sommaren 2012 gick Skanska in som samarbetspartner i projektet. Nu är det Skanska som står för utveckling och byggande av kontorsfastigheten och Kärnhem utvecklar WTC-konceptet i samarbete med Skanska. Det intilliggande parkeringsgaraget i två plan utvecklas av Skanska och Kärnhem i Joint Venture. Skanskas totala investering i WTC uppgår till drygt 195 miljoner kronor.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Skanska är ett av världens ledande bygg-, fastighets- och projektutvecklingsföretag i Norden, Europa och USA. Genom att gå i spetsen för hållbarhet erbjuder vi konkurrenskraftiga lösningar. Med våra värderingar och en attraktiv affärsmodell bidrar vi till att skapa en hållbar framtid för kunder och samhället och samtidigt skapa värde för aktieägarna.

I Sverige har företaget cirka 9 000 medarbetare. Intäkterna för byggverksamheten uppgick 2020 till drygt 42 miljarder kronor. Verksamheten inom bostadsutveckling sålde under 2020 cirka 2.300 nya hem.

Skanska Kommersiell U...

Läs mer om Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

"Lågkonjunktur skulle kunna stärka oss"

Bolag Efter en period av stark tillväxt renodlar John Mattson sin fastighetsportfölj för att stärka bolaget ytterligare inför framtiden. För Fastighetssverige berättar vd:n Per Nilsson om hur man parerat de ekonomiska utmaningarna under årets första halva, hur fokus ser ut för resten av året och varför en eventuell lågkonjunktur 2023 faktiskt skulle kunna stärka bolaget.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige