Image

Skanska och Folksam bygger hyreslägenheter i Sorgenfri

Bygg/Arkitektur Skanska utvecklar och bygger 40 hyreslägenheter i samarbete med Folksam i Sorgenfri i Malmö. Projektet som beräknas stå klart i maj 2018 är Skanskas första projekt med egenutvecklade hyresrätter i Malmö.
Publicerad den 22 Mars 2017
Skanska och Folksam bygger i Sorgenfri. Bild: Skanska/Folksam
Skanska och Folksam bygger i Sorgenfri.

Det sex våningar höga bostadshuset byggs på en outnyttjad tomt i Sorgenfri-området i de östra delarna av centrala Malmö. Projektet är del av en större utbyggnad av området som drivs av Malmö Stad för att bygga ihop Sorgenfri med Malmös innerstad. Det är det första av totalt fem projekt i Malmö som Skanska Hyresbostäder kommer att genomföra tillsammans med Folksam.

– Vi är oerhört glada över möjligheten att få utveckla fler hyresrätter i Malmö. Det finns ett stort behov av den här typen av mindre bostäder med smarta planlösningar. Att projektet dessutom är miljöklassat enligt Miljöbyggnad Silver känns extra bra, säger Stefan P Andersson, projektchef, Skanska.

Fastigheten utvecklas i samarbete med Folksams dotterbolag KPA Pension som i enlighet med parternas samarbete om att utveckla hyresrätter också köper fastigheten.

– Det är glädjande att KPA Pension kan bidra till fler hyresbostäder på bostadsmarknaden, samtidigt som vi förvaltar kundernas pensionspengar på ett tryggt och etiskt sätt, säger Lars Johnsson som ansvarar för Folksamgruppens fastighetsverksamhet.

Skanska Hyresbostäder är en nystartad verksamhet som utvecklar och bygger hyresbostäder. Målet är att bygga 600 hyresbostäder om året i hela landet.

– Det finns en stor efterfrågan på hyresrätter och det känns riktigt bra att vi har startat vårt första projekt i Malmö, speciellt när det sker i samarbete med en stark och långsiktig part som Folksam, säger Peter Halling, affärsutvecklare, Skanska Hyresbostäder.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Skanska är ett av världens ledande projektutvecklings- och byggföretag med verksamhet inom hus- och anläggningsbyggande samt utveckling av bostäder och kommersiella lokaler.

I Sverige har företaget cirka 11 000 medarbetare. Intäkterna för byggverksamheten uppgick 2014 till drygt 30 miljarder kronor. Verksamheten inom bostadsutveckling sålde under 2014 cirka 1 700 nya hem. Skanska erbjuder även tjänster inom offentlig privat samverkan.

Skanska Kommersiell Utveckling Norden initierar och utvecklar fastighetsprojekt inom kontor, logistik och affärshus.

Vi utvecklar arbetsmilj...

Läs mer om Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Partnertext

Framtidens laddsystem för elbilar

Presenteras av ChargeNode

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Så ser bevisningen ut i insiderhärvan: "Deras versioner är inte trovärdiga"

Bolag Ekobrottsmyndigheten har väckt åtal mot totalt elva personer i insiderhärvan kring Collector som uppdagades förra året. Fem av de åtalade jobbar på Balder varav de två huvudmisstänkta är finanschefen och den tidigare CFO:n som åtalas för grovt insiderbrott. Åklagaren Pontus Hamilton berättar för Fastighetssverige hur bevisläget ser ut och varför han anser att de åtalades versioner inte går ihop.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY