Image
Skanskas kontor i Gävle.
Skanskas kontor i Gävle. Bild: Diös

Skanska förlänger hyresavtal med Diös

Uthyrning Samhälls- och projektutvecklaren Skanska uppgraderar sitt kontorskoncept i det växande området Magasinen i centrala Gävle. Kontorets strategiska läge på Hamntorget, i kombination med de satsningar som ska göras i området, ligger till grund för att bolaget väljer att stärka sin position på den befintliga adressen. I samband med kontorsuppgraderingen förlänger fastighetsägaren Diös och Skanska hyresavtalet.
Publicerad den 2 Juni 2023

Skanska har funnits etablerade i området Magasinen sedan 1996. Under våren har det 667 kvadratmeter stora kontoret utvecklats för att bättre passa verksamhetens behov. En mindre ombyggnation har skapat nya förutsättningar för ett än mer effektivt arbetssätt och stärkt kontoret som mötesplats.

– Vi är glada över att få fortsätta utveckla vårt samarbete med Skanska. Det är en av Magasinens mest väletablerade aktörer och en riktigt bra ambassadör för området. Starka varumärken driver flöden av människor till platsen, som i sin tur skapar underlag för fler spännande etableringar. Utvecklingen av området Magasinen har bara börjat, och det känns riktigt bra att ha med oss Skanska på resan, säger Daniel Jansson Westblom, uthyrare, Diös Gävle.

– Vi har varit hyresgäster i området Magasinen under många år och trivs väldigt bra här – särskilt nu med uppgraderade lokaler. Vi uppskattar närheten till lokaltrafiken, centralstationen och stadskärnan. Lokalerna, läget och kommande utvecklingsprojekt i området gör att vi självklart fortsätter att satsa här, säger Robert Svahn, distriktschef, Skanska Sverige.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Skanska är ett av världens ledande bygg-, fastighets- och projektutvecklingsföretag i Norden, Europa och USA. Genom att gå i spetsen för hållbarhet erbjuder vi konkurrenskraftiga lösningar. Med våra värderingar och en attraktiv affärsmodell bidrar vi till att skapa en hållbar framtid för kunder och samhället och samtidigt skapa värde för aktieägarna.

I Sverige har företaget cirka 9 000 medarbetare. Intäkterna för byggverksamheten uppgick 2020 till drygt 42 miljarder kronor. Verksamheten inom bostadsutveckling sålde under 2020 cirka 2.300 nya hem.

Skanska Kommersiell U...

Läs mer om Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Colliers-toppen: Då vänder fastighetsmarknaden

Bolag Transaktionsmarknaden i Norden är den svagaste på ett decennium och någon särskilt stor ljusning väntar sig inte Colliers under det avslutande kvartalet, även om de väntar sig att det blir det starkaste på året och att ungefär tio miljarder euro ska omsättas fram till årsskiftet. För Fastighetsmarknaden som helhet dröjer det innan återhämtningen är här, först ska börsen och sedan obligationsmarknaden rätta till sig, det berättade Colliers nordiska vd Bård Bjølgerud under bolagets senaste Nordic Outlook-presentation.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige