Image

Signalisten hyr ut var tredje lägenhet till unga

Bolag Under 2016 förmedlades var tredje lägenhet till unga Solnabor vilket är att jämföra med 2015 då var fjärde lägenhet förmedlades till unga. Bostadsstiftelsen Signalisten har ett förmedlingssystem där unga Solnabor i åldern 18-27 år får förtur till mindre lägenheter och lägenheter med korttidskontrakt.
Publicerad den 3 Februari 2017

Kötiden för ungdomslägenheter med korttidskontrakt var i genomsnitt drygt sex år och för vanliga ungdomslägenheter åtta år. Det kan jämföras mot ordinarie bostadskö där kötiden låg på i genomsnitt elva år.
 
– Signalistens ungdomssatsning är viktig då vi vet att många unga har svårigheter att komma in på bostadsmarknaden. Det här är ett värdefullt sätt att som allmännyttigt bolag ta ett bostadssocialt ansvar och hjälpa till, säger Magnus Nilsson (m), styrelseordförande i Signalisten.
 
Signalisten är ensam i Solna om att ha en ungdomssatsning som vänder sig till unga i åldern 18-27 år. Satsningen innebär att alla lediga enrumslägenheter som är 35 kvadratmeter eller mindre samt lägenheter med korttidskontrakt förmedlas av Stockholms Stads Bostadsförmedling AB, i första hand till ungdomar som bor och är folkbokförda i Solna. Finns det inga sökande Solnaungdomar förmedlas lägenheten via Bostadsförmedlingens ordinarie kö.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Här är arkitektbolagen med flest projekt och högst intäkter

Bolag Arkitektbranschen har drabbats hårt av lågkonjunkturen, men nu kan en vändning vara på gång. Det visar en ny rapport från Tendium och Byggfakta som Fastighetssverige tagit del av. Här kan du bland annat läsa om vilka arkitektbolag som toppar listorna över antal projekt och högst intäkter.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige