Image
Fredrik Alvarsson, vd för SHH Samhällsfastigheter.
Fredrik Alvarsson, vd för SHH Samhällsfastigheter. Bild: SHH

SHH utvecklar i Staffanstorp

Bygg/Arkitektur SHH Samhällsfastigheter AB har förvärvat en centralt belägen markfastighet intill Parkallén i Hjärup, Staffanstorp. Förvärvet omfattar utveckling och nybyggnation av ett äldreboende om 60 platser samt ett 20-tal lägenheter i hyresrättsform.
Publicerad den 27 Februari 2020

Fastigheten har god tillgänglighet med mindre än 500 meter till stationen som trafikeras av Pågatågen mellan Malmö och Lund.

SHH Bostad har sedan tidigare en markanvisning på grannfastigheten i Hjärup för utveckling av 55 lägenheter i bostadsrättsform. Projektering pågår och säljstart är planerad till våren 2020. För SHH är det viktigt att kunna erbjuda en blandning av upplåtelseformer och boendeformer för alla skeden i livet. Detta främjar även social hållbarhet och möten mellan människor. I Hjärup skapas nu ett attraktivt bostadsområde genom utveckling av såväl bostadsrätter och trygghetsbostäder som särskilt boende för äldre. Trygghetsboendet kommer bestå av lägenheter om två- och tre rum och kök samt gemensamma sällskapsytor och en värdinneservice.

Det finns ett stort behov av nya bostäder anpassade för äldre. Staffanstorps kommun har infört LOV (lagen om valfrihet) för särskilt boende för äldre vilket innebär fri konkurrens på äldreboendemarknaden. I expansiva Hjärup finns idag endast ett mindre befintligt äldreboende. Detta projekt erbjuder moderna och välutvecklade bostäder för äldre. Kombinationen tillfredsställer den breda målgruppens behov av både äldreboende och framförallt trygghetsbostäder.

– SHH Samhällsfastigheters ambition, att bygga en plattform för långsiktigt ägande och förvaltning av egenutvecklade samhällsfastigheter, går nu in i en ny fas. Projektet i Hjärup kommer efter färdigställande att långsiktigt ägas och förvaltas av SHH, säger Fredrik Alvarsson, vd för SHH Samhällsfastigheter.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Årets hittills tuffaste börsmånad över – endast två bolag steg

Lista Nästan samtliga fastighetsbolags kurser lös rött under juni och för ett antal bolag föll kursen dramatiskt med över 40 procent. Här presenterar Fastighetssverige en lista över hur bolagen presterade på börsen under juni.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige