Image
SHH förvärvar två bostadsfastigheter i centrala Borås från Cernera.
SHH förvärvar två bostadsfastigheter i centrala Borås från Cernera. Bild: SHH

SHH förvärvar två bostadsfastigheter i centrala Borås

Transaktioner SHH har förvärvat två nyproducerade hyresfastigheter i centrala Borås från Cernera. Totalt omfattar fastigheterna cirka 90 hyresbostäder samt en förskola för 120 barn med färdigställande under november 2021. Detta är SHH:s första förvärv av kassaflödesfastigheter för långsiktig ägande och målsättningen är att bygga en förvaltningsportfölj om cirka två miljarder kronor fram till 2023.
Publicerad den 15 September 2021
Annons
Image

SHH har förvärvat fastigheterna Daggkåpan 2 och Solrosen 16 i Borås från fastighetsbolaget Cernera. De två hyresfastigheterna planeras vara inflyttningsklara i november 2021. Samtliga bostäder håller en hög teknisk standard och är belägna i två populära bostadsområden på promenadavstånd från Borås stadskärna.

Fastigheten Daggkåpan 2 är belägen i det trivsamma bostadsområdet Bergsäter. Projektet omfattar 53 lägenheter i varierande storlekar samt en förskola om cirka 1 600 kvm, vilken förhyrs av Borås kommun på ett 15-årigt kontrakt. Projektet har beviljats investeringsstöd och kommer att certifieras enligt Miljöbyggnad Silver. Fastigheten Solrosen 16 är belägen i stadsdelen Druvfors. Projektet är en konvertering från kontorsfastighet till en attraktiv bostadsfastighet med 36 yteffektiva smålägenheter. Cernera har ansökt om investeringsstöd för Solrosen 16. Tillträdet av Daggkåpan 2 planeras ske Q4 2021 respektive Q1 2022 för Solrosen 16.

Transaktionen är SHH:s första affär i Borås kommun och är även bolagets första förvärv för långsiktigt ägande och förvaltning av bostäder och samhällsfastigheter. SHH har valt att komplettera bolagets affärsmodell och strategi från fastighetsutveckling till att även bli en långsiktig samhällsutvecklare och fastighetsägare.
– Den här transaktionen är en spännande och viktig affär för SHH:s framtida tillväxt som bolag. Genom förvärvet av 90 nyproducerade hyresbostäder tar vårt bolag ett kliv in i rollen som långsiktig fastighetsägare och samhällsutvecklare. Vi gör dessutom entré i en ny regionstad, där vår motpart Cernera med lokal expertis och bred erfarenhet utvecklar två bostadsfastigheter av väldigt hög kvalitet. Dessutom uppfyller projekten även SHH:s krav på hållbarhet och ekonomisk tillgänglighet genom certifiering, konvertering samt investeringsstöd. Vi vill rikta ett stort tack till Cernera för ett väldigt gott samarbete och en fin process, där vi nu ser fram emot att tillträda fastigheterna under närmsta halvåret, säger Fredrik Alvarsson, vd SHH Bostad.

– Vi är stolta över de aktuella projekten och de visar på bredden i vår projektutveckling. Daggkåpan 2 på Bergsäter är en miljöcertifierad fastighet med låg energiförbrukning där vi tar tillvara på de olika verksamheternas överskottsenergi i kombination med bergvärme och sol-el. Solrosen 16 är en konvertering av tidigare kontor till bostäder, där alternativet hade varit att riva den befintliga fastigheten men genom att vi kunde hitta en bra utformning i den befintliga stommen så minskar vi projektets miljöbelastning. Vi ser att SHH Bostad är helt rätt aktör att ta över och förvalta bostäderna och vi arbetar för fortsatta samarbeten kring olika projekt framöver, säger Martin Svärd som är vice vd på Cernera.

- Andreas Lithander
andreas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Botryggs utmanande läge – pausar tre projekt i storstäderna

Bygg/Arkitektur På grund av det rådande marknadsläget har Botrygg tagit beslut om att pausa nyproduktion i Göteborg och Stockholm. För Fastighetssverige berättar vd:n Adam Cocozza om bakgrunden till beslutet, de utmanande faktorerna som tynger verksamheten och vad som krävs för att projektstarterna ska kunna komma igång igen under 2023.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige