Image

Serneke bygger om skola i Borås

Bygg/Arkitektur Serneke har fått uppdraget att bygga om och till Bäckängsgymnasiet i centrala Borås. Projektet är värt cirka 30 miljoner kronor och byggstarten sker i juni.
Publicerad den 2 Maj 2016
Serneke bygger om och till anrika Bäckängsgymnasiet i Borås. Bild: Serneke
Serneke bygger om och till anrika Bäckängsgymnasiet i Borås.

Bäckängsskolan uppfördes i början på 1900-talet och har bedrivit undervisning i Borås i över hundra år. Skolan har byggts ut flera gånger och nu ska lokalerna återigen utökas.

– Vi bygger ett glasat tak över en innergård och skapar där tre våningar för skolans nya bibliotek, matplatser samt plats för skåp. Genom att ha ett glasat tak och lägga bjälklag på olika nivåer får vi öppna och rymliga lokaler med stort ljusinsläpp. Det kommer bli fint, säger Peter Andersson, arbetschef på Serneke.

Projektet utförs på uppdrag av Borås Stad. Utöver de nya lokalerna innefattar projektet även renovering av tillagningskök samt vissa allmänna ytor.

– Det känns bra att projektet kommer igång och jag ser fram emot ett fortsatt bra samarbete med Serneke, säger Patrik Johansson, byggavdelningschef i Borås stad.

Ombyggnationen på Bäckängsgymnasiet beräknas vara klar till sommaren 2017.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Så blir Rånes framtid efter Amastens ledningsrockad

Bolag SBB har beslutat om den framtida ledningen för Amasten och valt att ersätta Mikael Rånes med Lars Thagesson som vd. Mikael Rånes berättar själv för Fastighetssverige hur den närmaste framtiden blir.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY