Image

Serneke bygger första etappen i Årsta

Bygg/Arkitektur Serneke har fått i uppdrag av Familjebostäder att uppföra sex flerfamiljshus i Årstastråket i södra Stockholm.
Publicerad den 22 April 2016
Sex flerfamiljshus ska uppföras. Bild: Serneke
Sex flerfamiljshus ska uppföras.

Området Årstastråket är ett större stadsutvecklingsområde där Stockholms stad planerar för cirka 3 000 nya bostäder. Serneke bygger den första etappen med 187 nya hyresrätter, ett LSS-boende med sex lägenheter och en lokal samt fyra kommersiella lokaler för Familjebostäder.

– Vi är glada att få förtroendet av Familjebostäder att bygga den första etappen i Årstastråket. Det är ett spännande projekt som kräver god planering då läget medför att det ställs stora krav på logistiken. Dessutom förbereds byggnaderna för solceller och klassas som Miljöbyggnad Silver, säger Håkan Sandberg, arbetschef på Serneke.

Lägenheterna i kvarteret Rösträknaren kommer att bestå av två till fyra rum och kök i storlekarna 44 till 92 kvadratmeter. Alla lägenheter har balkong eller uteplats. Kvarteret, med flerfamiljshus i sammanhängande källarplan, utsmyckas med trädplantering, lekytor för barn och konst som tas fram i samarbete med Stockholm Konst.

Projekteringen för kvarteret Rösträknaren startar inom kort och markarbetena börjar efter semestern. Planerad inflyttning är fjärde kvartalet 2018 och sista etappen ska stå klar i april 2019. Projektet är värt cirka 389 miljoner kronor.  

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Lämnade Colliers – startar nytt konsultbolag

Bolag Under våren lämnade Philip Kouvatsis Colliers för att ge sig in i en ny satsning. Nu är han tillbaka med egna bolaget Delta Real Estate Consulting. För Fastighetssverige berättar han om bolaget, vilken typ av affärer han vill ägna sig åt, vilka marknader han ser sig verka på, bolagets framtidsplaner och om hur det är att göra affärer i nuvarande transaktionsklimat.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige