Image
Serneke bygger om kontor för att skapa Byggarnas Hus.
Serneke bygger om kontor för att skapa Byggarnas Hus. Bild: Strategisk Arkitektur

Serneke bygger om kontor för att skapa Byggarnas Hus

Bygg/Arkitektur Serneke har fått uppdraget att bygga om och renovera Stockholms Byggmästareförenings kontorsfastighet på Kungsholmen i Stockholm. Entreprenaden är värd cirka 140 miljoner kronor.
Publicerad den 22 Juni 2022

Målsättningen är att skapa mötesplatsen "Byggarnas Hus" med syftet att bidra till utvecklingen i byggbranschen men också att skapa moderna och funktionella lokaler.
– Vi är stolta över att få genomföra omvandlingen av Byggarnas Hus och bidra till att skapa en mötesplats som kommer främja utvecklingen av byggbranschen. Vi kommer genomföra ombyggnationen med stort fokus på omtanke, kvalitet och yrkesstolthet, säger Marlene Wiberg arbetschef Serneke.

– Vi är väldig glada att Serneke vill vara med oss på resan att skapa Byggarnas Hus. De har erfarenhet av liknande projekt och ett gediget kunnande, säger Kristin Andersson, vd Stockholms Byggmästareförening.

Uppdraget innefattar en uppgradering av fastigheten för att klara dagens krav gällande tillgänglighet, energianvändning, hållbarhet och funktionalitet. Fasaden kommer också att förnyas genom ny puts och entrén kommer att byggas om för att skapa en mer öppen och tillgänglig känsla för besökare. Ett tydligt fokus i uppdraget är hållbarhet och långsiktighet vilket kommer genomsyra hela projektet.

Fastigheten är ritad av arkitekten Gustaf Clason och uppfördes av Byggmästerföreningen under perioden 1958–1960. Projektet startar under hösten 2022 och ska vara klart i slutet av 2023. Ordersumman på cirka 140 miljoner kronor inkluderas i orderingången för andra kvartalet 2022.

- Andreas Lithander
andreas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Hon föreslås bli ny vd för Stockholmshem

Bolag Nuvarande vd:n Anette Sand ska gå i pension vid årsskiftet – nu kan Fastighetssverige berätta vem som föreslås bli hennes ersättare.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige