Image
Näsby slottspark.
Näsby slottspark. Bild: Niam

Serneke bygger åt Niam

Bygg/Arkitektur Serneke har tecknat ett entreprenadavtal i samverkan med Niam om att bygga 52 bostäder i ytterligare en etapp i Näsby Slottspark utanför Stockholm.
Publicerad den 26 Maj 2021

I Täby växer ett nytt bostadsområde fram i Näsby Slottspark med totalt 350 bostäder i tre områden, Norra parken, Södra parken och Strandängarna. Det aktuella avtalet omfattar nyproduktion av 52 bostadsrätter i flerfamiljs- och parhus. Flerfamiljshusen med två våningar kommer att innehålla lägenheter från ett rum och kök till sex rum och kök med exklusiva materialval.

Serneke har tidigare färdigställt Norra parken etapp 1 med flerfamiljshus och parhus samt Södra parken etapp 1 och 2 med bostadsrätter.
– Vi är väldigt glada att få fortsatt förtroende av Niam. Det är vårt tredje projekt i Näsby Slottspark och vi ser detta som ett kvitto på vårt fina samarbete i utvecklingen av området, säger Gustav Bergstedt, arbetschef på Serneke.
– Vi är nöjda över att ha tecknat ett avtal med Serneke om ytterligare en etapp i Näsby Slottspark. Vi sätter stort värde på deras kunskap och erfarenhet inom bostadsbyggande, säger Catharina Nordenberg, projektutvecklare på Niam.

Avtalet har föregåtts av en gemensam projektering och entreprenaden kommer utföras som en totalentreprenad i samverkan. Byggnationen av bostäderna startar omgående efter erhållet bygglov och ska enligt plan stå klara i juni 2022.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Niam AB på Branschguiden

Niam är en av norra Europas ledande fondförvaltare med fokus på investeringar inom fastigheter och infrastruktur.

Sedan start 1998 har Niam erbjudit institutionella investerare möjlighet att genom sina fonder investera i den nordiska fastighetsmarknaden. Med stor erfarenhet och expertis ligger vårt fokus på att identifiera och genomföra förbättringar som skapar de bästa fastigheterna för våra hyresgäster och samhällena där de är belägna med målet att tillgodose både dagens och framtidens behov. De senaste 23 åren har Niam investerat i fastigheter till ett värde överst...

Läs mer om Niam AB på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Fastator på väg att köpa av storägare för drygt 100 miljoner

Transaktioner Mats Lundberg och Joachim Kuylenstierna på väg att sälja till Fastator – "kulturskatter" i Åre och Visby.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY