Image
Marc von Melen.
Marc von Melen. Bild: Redito

Serena Properties miljardköper i Sverige och Finland

Transaktioner Serena Properties har förvärvat bland annat Jägersro Center i Malmö.
Publicerad den 2 September 2021

Serena Properties AB har förvärvat Jägersro Center i Malmö (Malmö Hästdroskan 1). Jägersro Center är en handelsplats omfattande 27 000 kvadratmeter uthyrbar area, varav lejonparten utgörs av handel. Coop är största hyresgäst med drygt 40 procent av ytan. Näst största hyresgäst blir en välkänd handelsaktör som kommer öppna i början av 2022, följt av Stadium, Lindex och Systembolaget. Tillträdde har skett den 1 september 2021.

Serena har tidigare i år även förvärvat en portfölj om fem fastigheter i Finland med Rusta som enda hyresgäst på totalt drygt 20 000 kvadratmeter. Fastigheterna tillträddes i maj.

Bolaget har även tecknat avtal med en finsk fastighetsutvecklare om att förvärva en Tokmanni-fastighet under konstruktion samt option på att förvärva fem ytterligare fastigheter som är i byggnationsfas.

Totalt värde på samtliga fastigheter uppgår till cirka en miljard kronor.
– Serena är mycket nöjda över möjligheten att förvärva dessa fina fastigheter som passar perfekt in i Serenas bestånd och understryker vårt fokus på både Sverige och Finland. Jägersro Center har en spännande framtid framför sig, och Rustas starka expansion i Finland är imponerande att följa. Vi ser goda möjligheter att fortsätta utveckla handelsplatserna. Serena fortsätter arbetet att hitta fler intressanta förvärvsmöjligheter, säger Marc von Melen, vd Serena Properties AB.

- Andreas Lithander
andreas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sparbössan växer – på egna villkor

Bolag Sparbössan är väldigt selektivt som fastighetsbolag: Fastigheterna i portföljen bör ha ett kulturhistoriskt eller arkitektoniskt värde. Så när vd Sara Östmark pratar om att bolaget är inne i en "tillväxtresa", ja, då är det tillväxt på egna villkor och i egen takt. – Det handlar om vilken typ av organisation man vill jobba i, berättar hon för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige