Image

SBB och Magnolia utvecklar i Stockholm

Bygg/Arkitektur SBB och Magnolia har inlett samarbete om utveckling av hyresrätter i Nykvarn samt handelsytor och hyresrätter i Västerhaninge.
Publicerad den 25 Juni 2018

SBB och Magnolia Bostad har tecknat avtal om att ingå ett JV för utveckling i Nykvarn av cirka 17 000 kvadratmeter hyresrätter. Med Nykvarns korta pendlingsavstånd till Stockholms arbetsmarknad är utvecklingen av kommunen en viktig del för att lösa storstadsregionens bostadsförsörjning.

I Västerhaninge inleder SBB och Magnolia ett samarbete för utveckling av hyresrätter och handelslokaler i det mest attraktiva handelsläget. Med väl utbyggd kollektivtrafik och närheten till naturen är platsen ett mycket intressant utvecklingsprojekt. Totalt planeras för 1 500 nya bostäder i Västerhaninge centrum.

– Vi är glada över att kraftigt bidra till fler hyresrätter med lägre hyra i Stockholm, vilket inte minst är viktigt för att unga ska komma in på bostadsmarknaden. Det är fantastiskt att tillsammans med Magnolia Bostad, som en av Sveriges största hyresrättsutvecklare, utveckla Västerhaninge och Nykvarn i linje med vår strategi för hållbar stadsutveckling, säger Ilija Batljan, vd och grundare av Samhällsbyggnadsbolaget i Norden.

– Nykvarn och Västerhaninge är områden med stor potential som vi ser att vi kommer att kunna utveckla på ett utmärkt sätt. Vi ser mycket framemot att tillsammans med SBB utveckla bra bostäder till överkomliga hyror, säger Fredrik Lidjan, vd för Magnolia Bostad.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige