Image
Magnolia Bostad och Wästbygg är två av de första företagen i Sverige som ansökt om och fått beteckningen Nasdaq Green Equity Designation.

Wästbygg och Magnolia Bostad får ny grön märkning

Energi/miljö Wästbygg Gruppen och Magnolia Bostad är två av de första företagen i Sverige som ansökt om och fått beteckningen Nasdaq Green Equity Designation.


Johan Tengelin, vd Magnolia Bostad.

Efter den krångliga processen – Magnolia ser ut att få genomföra omställt projekt

Bostäder Fastighetssverige berättar mer – och listar övriga tungviktare som försökte lägga vantarna på projektet under den segdragna processen.


Byggstart av projektet Parstugan i Ursvik

Bostäder Nu startar byggnationen av projektet Parstugan i Sundbybergs kommun. Ett projekt som ägs av CBRE Global Investors och projektutvecklas av Magnolia Bostad.


Tomas Wahlqvist går till Magnolia Bostad som bland annat utvecklar Linnefabriken i Majorna, Göteborg.

Magnolia värvar från Vasakronan i Göteborg

Karriär Lämnar efter nästan tio år – blir affärsutvecklare på Magnolia.


Johan Tengelin.

Därför är Tengelin positiv – trots negativt Q1

Bolag Bostadsutvecklaren Magnolia sålde inga hyresrättsprojekt under årets första kvartal och redovisade minskande nettoresultat jämfört med samma period 2020. Men vd:n Johan Tengelin ser de negativa resultaten som en naturlig del av hur bolagets verksamhet fungerar och berättar för Fastighetssverige varför han känner stor tillförsikt för resten av året.


Johan Tengelin.

Magnolias portfölj växer – består av nästan 24 000 boenden

Bolag Magnolia fortsätter att förädla sin byggrättsportfölj som under det första kvartalet växte ytterligare och idag består av drygt 23 900 boenden främst belägna i landets storstadsregioner.


Lillsidan i Enköping.

Byggpartner bygger i Enköping

Bygg/Arkitektur Nu ska ett industriområde i centrala Enköping genomgå en totalomvandling och bli attraktiva bostadskvarter med varierad bebyggelse. Byggpartner har skrivit kontrakt med Magnolia Bostad AB om att bygga 189 lägenheter samt med Ica Fastigheter om att bygga en matbutik.


Johan Tengelin.

Så ska Tengelin få Magnolia att blomstra ännu mer

Bolag Nya verksamhetsmål och en ny utdelningspolicy sätter kursen framåt för Magnolias relativt nye vd Johan Tengelin. För Fastighetssverige berättar han mer om hur bolaget ska växa och hur man intensifierar satsningen på utveckling av fastigheter för egen förvaltning.


Johan Tengelin.

Magnolia presenterar starka siffror, nya mål och ny utdelningspolicy

Bolag Styrelsen i Magnolia Bostad har beslutat om nya mål och ny utdelningspolicy. Bolagets verksamhetsmål och finansiella mål grundas i bolagets affärsplan som inkluderar hyresbostäder, bostadsrätter, samhällsfastigheter och hotell, både för försäljning och egen förvaltning. Samtidigt presenterar Magnolia starka siffror för bokslutet 2020.


Johan Tengelin.

"Vi är inte oroade för hyresmarknaden"

Bolag Magnolias vd Johan Tengelin kommenterade hyresmarknadens framtid, ombildningar och finansieringsmöjligheter för projekt under JLL:s webbinarium Nordic Outlook.


Visionsbild av Västra Erikslid i Skellefteå.

Magnolia och Derome bygger bostäder i Skellefteå

Bostäder Derome och Magnolia Bostad ska bygga bostäder i det nya området Västra Erikslid i Skellefteå.


CBRE GI gör affär för halv miljard.

Magnolia säljer till CBRE GI för över 500 miljoner

Transaktioner Magnolia Bostad har sålt 200 hyresbostäder i stadsdelen Västra Ursvik i Sundbyberg till CBRE Global Investors. Projektet omfattar cirka 12 500 kvadratmeter BTA för bostäder samt cirka 300 kvm BTA lokaler och 73 garageplatser. Bedömt fastighetsvärde vid färdigställande uppgår till cirka 588 miljoner kronor.


Fastighetssverige listar de tyngsta rekryteringarna under 2020.

De var de mest profilerade värvningarna 2020

Ranking Fastighetssverige har rankat branschens hetaste rekryteringar under 2020. Här är hela listan.


Fredrik Lidjan lämnade vd-tjänsten på Magnolia Bostad den 1 december.

Förkortad saminvesteringsperiod för Magnolia Bostad och Fredrik Lidjan AB

Bolag Styrelsen i Magnolia Bostad har fattat beslut om ett tilläggsavtal till gällande aktieägaravtal mellan Magnolia Bostads dotterbolag Magnolia Utveckling och den förre vd:n Fredrik Lidjans bolag. Genom tilläggsavtalet har parterna kommit överens om att aktieägaravtalets saminvesteringsperiod som i dag gäller till 31 december 2022 kommer att upphöra 31 december 2021.


Heimstaden köper av Magnolia.

Heimstaden köper byggprojekt i Haninge av Magnolia

Transaktioner Heimstadens dotterbolag, Heimstaden Bostad, förvärvar ett byggprojekt om cirka 346 bostäder i Haninge kommun av Magnolia Bostad. Bedömt fastighetsvärde vid färdigställande uppgår till cirka 850 miljoner kronor.


Magnolias planer vi Gamlestads torg måste förändras på grund av pandemin.

Pandemin tvingar snabbväxaren att tänka om

Bolag Fastighetssverige berättar mer om hur Magnolias planer kan förändras vid Gamlestads torg.


Catrin Viksten.

Magnolia köper mark för 450 bostäder i Ystad

Transaktioner Magnolia Bostad har förvärvat mark i Ystad för utveckling av cirka 32 800 kvadratmeter BTA bestående av 450 bostäder och en skola. Fastigheten är belägen i bostadsområdet Erikslid i de västra delarna av Ystad.


Johan Tengelin.

Magnolia: Johan Tengelin tillträder i dag

Karriär I dag tillträder Johan Tengelin som vd för Magnolia Bostad - han efterträder Fredrik Lidjan.


Niklas Ohldin.

Magnolia köper mark i Borås

Transaktioner Magnolia Bostad har tecknat avtal om förvärv av mark i Öresjö Ängar, Borås för utveckling av bostäder och förskola om cirka 30 000 kvadratmeter BTA.


NCC bygger för Magnolia i Östersund.

Magnolia Bostad bygger äldreboende i Östersund

Bygg/Arkitektur På uppdrag av Magnolia Bostad ska NCC bygga ett äldreboende med cirka 80 lägenheter i Östersund.