Image
Sannegården

Framtiden förvärvar fastighet

Bostäder Framtidenkoncernen har förvärvat fastigheten Sannegården 26:1 av Magnolia Bostad AB, vilken medger en byggnation av omkring 175 bostäder.


Johan Tengelin, vd för Magnolia Bostad.

Magnolia skjuter upp projekt efter minskat rörelseresultat

Ekonomi/Finansiering Marknadsläget är fortsatt osäkert och svårbedömt med hög inflation och stigande finansieringskostnader skriver Magnolia i sin delårsrapport. Köpare av forward funding-projekt är fortsatt avvaktande och Magnolia hade inga försäljningar under kvartalet.


Magnolia Bostad sätter forskningsbaserat klimatmål.

Magnolia Bostad sätter forskningsbaserat klimatmål

Energi/miljö Magnolia Bostads ansluter sig till Science Based Targets Initiative (SBTi) vilket innebär en bekräftelse på att bolagets klimatmål är vetenskapligt baserat och bidrar till att bromsa klimatförändringar i linje med Parisavtalet.


Johan Tengelin, vd för Magnolia Bostad.

Magnolia tvingas säga upp personal: "Väldigt tråkigt beslut"

Bolag På grund av det försämrade marknadsläget behöver Magnolia Bostad göra kostnadsbesparingar och det innebär att personalstyrkan måste minskas. För Fastighetssverige berättar vd:n Johan Tengelin om hur många som påverkas av beslutet, bakgrunden till problemen och utmaningarna som Magnolia möter på en väldigt osäker marknad.


Gurmo Endale är ny ledamot i Signums styrelse.

Gurmo Endale ny ledamot i Signums styrelse

Bolag Signums expansion fortsätter och nu förstärker bolaget styrelsen när Gurmo Endale, tidigare vice vd på Magnolia Bostad, tillträder som ny ledamot.


Magnolia Bostad får markanvisningar i Väsjön, Sollentuna.

Magnolia erhåller två markanvisningar i Sollentuna

Bygg/Arkitektur Markanvisningarna utgörs av två kvarter, den ena på 116 bostäder och en livsmedelsbutik och den andra på 85 bostäder och en samlingslokal för hela Väsjön. Totalt omfattar markanvisningarna cirka 16 500 kvadratmeter BTA. Fastigheterna har lagakraftvunnen detaljplan och byggnation förväntas påbörjas under 2023.


Magnolia ska fylla på med fler bostäder i Bredäng.

Magnolia får markanvisning för 400 nya bostäder

Bygg/Arkitektur Stor förtätning på gång i Söderort. Fastighetssverige berättar mer om projektet.


Signum avyttrar i Eskilstuna – Magnolia Bostad tar vid

Transaktioner Signum, som utvecklar rad-, kedje- och flerfamiljshus, har den senaste tiden vuxit kraftigt sett både till byggrättsförvärv och nyrekryteringar. Nyligen tog bolaget ett strategiskt beslut att bredda till fler geografiska områden med ett fortsatt fokus på småhus. Som en del av planerna har man sålt en större byggrätt för boenden i flerbostadshus i Eskilstuna till Magnolia Bostad, samtidigt som man förvärvat byggrätter om 3 300 kvadratmeter BTA i Mariefred.


Henrik Meeths.

Magnolia Bostad utökar ledningsgruppen med chef för affärsutveckling

Bolag Henrik Meeths tillträder som medlem i ledningsgruppen med fortsatt ansvar för affärsutveckling.


Carl Lundin, ny regionchef på Magnolia Bostad.

Carl Lundin ny regionchef på Magnolia Bostad

Karriär Carl Lundin har utsetts till Regionchef Norr på Magnolia Bostad. Regionkontoret öppnades i Umeå för drygt ett år sedan och driver för närvarande flera projekt i bland annat Luleå, Skellefteå, Sundsvall och Östersund.


CBRE IM köper Ursviks torn.

Magnolia säljer Ursviks torn till CBRE IM

Transaktioner Magnolia Bostad säljer Ursviks torn som kommer att rymma 177 bostäder om cirka 10 500 kvadratmeter BTA samt cirka 350 kvadratmeter BTA för lokaler. Köparen är CBRE Investment Management (CBRE IM).


Magnolia Bostad vinner två markanvisningstävlingar i Kungälv.

Magnolia Bostad vinner två markanvisningstävlingar i Kungälv

Bygg/Arkitektur Magnolia Bostad vinner markanvisningstävlingar om totalt 500 bostäder.


Visionsbilder över en del av utveckingen inom Kista äng med exempel på hur torget (till höger) och ett av kvarteren (till vänster) kan komma att utformas.

Efter tidigare avhopp – betalar kvarts miljard för att ta över bostadsprojekt

Bygg/Arkitektur För ett år sedan valde Nordr att inte gå vidare med sin markanvisning i Kista äng – nu har en ny tung aktör vunnit anbudstävlingen för att ta över projektet.


Magnolia bildar JV med Niam och utvecklar 350 bostäder i Majorna.

Magnolia bildar JV med Niam – utvecklar 350 bostäder i Majorna

Bolag Magnolia Bostad bildar JV-bolag med Niam för att gemensamt utveckla cirka 350 boenden om 25 000 kvadratmeter BTA i Majorna i Göteborg.


Vy från Sätra över tillkommande bebyggelse (röd) i relation till befintlig (vit).

Grönt ljus för 800 nya bostäder i Skärholmen

Bygg/Arkitektur Stadsbyggnadsnämnden har godkänt ett förslag till detaljplan för Skärholmsdalen som ingår i Fokus Skärholmen. Fastighetssverige berättar mer.


Johan Tengelin.

Magnolia köper mark i Svedala

Transaktioner Magnolia Bostad har förvärvat mark i Svedala kommun, för utveckling av bostäder om cirka 13 000 kvadratmeter BTA. Fastigheten är belägen i den nordöstra delen av Svedala.


Magnolia Bostad köper mark i Sundbyberg för att utveckla Ursviks Torn.

Magnolia Bostad köper mark i Sundbyberg – ska utveckla Ursviks Torn

Transaktioner Magnolia Bostad har under juni månad förvärvat mark i Ursvik, Sundbyberg för utveckling av Ursviks Torn som kommer att rymma cirka 180 bostäder om cirka 10 500 kvadratmeter BTA samt cirka 370 kvadratmeter BTA för lokaler. Antalet förvärvade byggrätter ingick i redovisat antal byggrätter i Magnolia Bostads halvårsrapport.


Patrik Hall och hans Heimstaden slog till med inte bara kvartalets största transaktion utan den största någonsin i Norden i och med 92-miljardersköpet av Akelius bestånd i Tyskland, Danmark och Sverige. Även Rutger Arnhults Castellum var väldigt aktiva på transaktionsmarknaden under Q3.

Lista: Här är tredje kvartalets största affärer

Lista Heimstadens jätteaffär med Akelius på 92,5 miljarder kronor är överlägsen etta – men vilka andra transaktioner letar sig in på listan? Här har Fastighetssverige sammanställt de tio största transaktionerna på marknaden under årets tredje kvartal.


Täljövikens kursgård i Österåker, som Magnolia förvärvat och kommer omvandla till en skola.

Magnolia omvandlar förvärvad kursgård till modern skola

Transaktioner Magnolia Bostad har förvärvat Täljövikens kursgård i Österåkers kommun och kommer att utveckla denna till en modern attraktiv F-9 skola för totalt cirka 800 elever. Den framtida skolan kommer totalt att utgöras av cirka 7 000 kvadratmeter uthyrningsbar yta, vilket även inkluderar en idrottshall.


Magnolia Bostad har sålt 189 bostäder i centrala Enköping.

Magnolia Bostad har sålt 189 bostäder i centrala Enköping

Transaktioner Magnolia Bostad har sålt 189 hyresbostäder i Lillsidan, centrala Enköping till Mästerbo Fastighets AB som är samägt av Estea och CBRE Global Investors. Bedömt fastighetsvärde vid färdigställande uppgår till cirka 435 miljoner kronor.