Image

SBB köper av Karlskronahem

Transaktioner Samhällsbyggnadsbolaget i Norden förvärvar genom bolag två samhällsfastigheter, med vård- och äldreboende, samt två bostadsfastigheter av allmännyttan i Karlskrona.
Publicerad den 20 April 2018
Ilija Batljan. Bild: Pixprovider
Ilija Batljan.

Samhällsfastigheternas uthyrbara area uppgår till cirka 13 500 kvadratmeter. Båda äldreboenden är uthyrda till Karlskrona kommun, med en hyreslängd på 25 år för det ena och tio år för det andra. Fastigheternas hyresvärde uppgår till cirka 17,5 miljoner kronor.

– Med detta förvärv stärker vi vår position som det ledande fastighetsbolaget i Norden inom segmentet samhällsfastigheter. Vi ser framemot att bidra med vårt samhällsengagemang och vår långsiktighet i Karlskrona, säger Ilija Batljan, vd för Samhällsbyggnadsbolaget.

Bostadshusen, som är byggda i slutet av 1960-talet respektive början av 1970-talet, rymmer 193 lägenheter och 44 lokaler fördelat på 12 728 kvadratmeter. Hyresvärdet uppgår till cirka 12,8 miljoner kronor och upplåtelseformen är äganderätt.

– Karlskrona är en expansiv kommun med en stabil befolkningstillväxt vilket gör kommunen fantastisk att investera i. Karlskrona har ett aktivt näringsliv och en växande högskola och vi är särskilt glada att kunna befästa SBB:s starka position inom området bostäder för äldre, säger Ilija Batljan.

Fastigheterna som förvärvas är Af Klint 21 och Mo 1:2 samt Kvarnhöjden 1 & Verkö 3:118. Säljare av fastigheterna är Karlskronahem och tillträdet beräknas ske 18 juni 2018.

Legal rådgivare till SBB har varit Wistrand Advokatbyrå.

Kommersiell rådgivare till säljaren har varit Svefa. Legal rådgivare till säljaren har varit EY Law.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Wistrand Advokatbyrå på Branschguiden

Över 100 års erfarenhet av affärsjuridisk rådgivning

Wistrand är en av Sveriges ledande advokatbyråer med närmare 200 medarbetare i Stockholm och Göteborg. Med djup kunskap om våra klienters branscher och verksamheter levererar vi rådgivning av högsta kvalitet inom samtliga affärsjuridiska områden. Vi är stolta över det förtroende våra klienter har visat oss i över hundra år och vi ser fram emot att stå vid deras sida minst lika länge till.

Läs mer om Wistrand Advokatbyrå på Branschguiden

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Westerlinds och A-hus satsar på småhus i Norrland

Bostäder Westerlinds ska representera A-hus, Sveriges tredje största husleverantör, i ny satsning på den norrländska marknaden. Det handlar om en totalentreprenad, främst på expansiva orter som exempelvis Skellefteå, Sundsvall och Umeå. Fastighetssverige har talat med Tobias Wikström, affärsområdeschef på Westerlinds, och han utesluter inte nyanställningar på sikt.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige