Image
Ilija Batljan, vd för SBB.
Ilija Batljan, vd för SBB. Bild: David Schmidt/Pixprovider

SBB förlänger stort hyresavtal med finska staten

Uthyrning Samhällsbyggnadsbolaget, genom dotterbolaget Hemfosa Finland, har förlängt hyresavtal med Senatfastigheter om 14 124 kvadratmeter fram till fjärde kvartalet 2032.
Publicerad den 12 Augusti 2020
Annons
Image

Senatfastigheter är den finska statsförvaltningens fastighetsförvaltningsenhet som i sin tur kommer att vidareförhyra lokalerna till Polisinrättningen för Västra Nyland som huvudpolisstation i Esbo i stor-Helsingfors. Fastigheten kommer att moderniseras i enlighet med Polisstyrelsens nya polishuskoncept. SBB kommer att investera 23,6 miljoner euro I fastigheten med en bedömd direktavkastning om 5,3 procent. Ny hyresintäkt efter renoveringen som bedöms avslutas fjärde kvartalet 2022 bedöms till 3,4 miljoner euro. Hyresintäkten justeras till 100 procent av förändringar i KPI.
– Finland är en av SBB:s huvudmarknader och vi kommer att fortsätta att investera för att tillhandahålla och erbjuda social infrastruktur till den finska staten och de finska kommunerna, säger Arto Nummela, förvaltningschef Finland, SBB.

Fastigheten Vitikka 1 är belägen i Esbo, i Helsingforsregionen, är en optimal lokalisering för polisen och möjliggör för snabb åtkomst till alla större stadsdelar i Esbo. Cirka 40 procent av den uthyrbara arean förhyrs till Senatfastigheter och övriga delar hyrs ut till Esbo Tingsrätt och flera mindre hyresgäster. Byggnaden uppfördes ursprungligen under 60-talet och större utbyggnationer gjordes under 90-talet. Fastighetens tomt är stor och inkluderar en betydande framtida utvecklingspotential.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Lediga Fastighetsjobb

Senast från Fastighetssverige Plus

Max koncernchef Richard Bergfors: Nu trycker vi ännu mer på gasen

Bolag Max öppnar en ny restaurang på Hisingen i Göteborg. Hamburgerkedjan har därmed 131 restauranger i hela landet. Företagets koncernchef Richard Bergfors berättar för Fastighetssverige hur expansionsplanerna ser ut framåt. På de här platserna söker de lägen och så här många restauranger ska de öppna: "Sett ett visst ökat utbud av lokaler".

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY