Image

Savills övertar den ekonomiska förvaltningen av Granens bestånd

Bolag Savills har tecknat avtal med Granen om att ta över den ekonomiska förvaltningen av Granens fastighetsbestånd. Avtalet, som gäller från årsskiftet och initialt två år framöver, omfattar i nuläget 100 fastigheter fördelade på 44 bolag.
Publicerad den 14 Oktober 2015

- Efter att ha genomfört en omfattande upphandlings- och utvärderingsprocess föll vårt val på Savills. Det som vägde över till Savills fördel var flera faktorer, främst deras utvecklade tekniska plattform, ledningssystem med rutiner och processer samt närheten till oss som kund, säger Carl Sandin, ekonomichef på Granen Fastighetsutveckling AB.

- Vi är förstås glada över att i hård konkurrens ha vunnit detta fina uppdrag och ser stora möjligheter i att arbeta nära Granen, med potential att vidareutveckla samarbetet inom områdena värdering, uthyrning, projektledning och transaktion, säger Anders Nyström, vd och koncernchef för Savills i Sverige.

- Granens ambition är att fastighetsbeståndet ska fortsätta att växa under de närmaste åren, och vi ser Savills som en lämplig samarbetspartner att växa tillsammans med, fortsätter Carl Sandin.

- Vi är fullt medvetna om att Granen kommer att vara en krävande kund och vi ser fram emot att på olika sätt utvecklas tillsammans med Granen, fortsätter Anders Nyström.

Savills team för Granen kommer att bestå av cirka sex personer.

Om Granen
Granen är ett fastighetsbolag som verkar inom affärsområdena Handelsfastigheter och Bostadsutveckling. Fastighetsbeståndet består för närvarande av cirka 100 fastigheter runt om i Sverige, samt ett större markinnehav under utveckling. Av Granens hyresgäster svarar Systembolaget, ICA, Bergendahlsgruppen, Axfood och Coop för cirka 50 procent av hyresintäkterna.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Savills Sweden AB på Branschguiden

Savills är en av världens ledande fastighetsrådgivare med 39 000 anställda och över 600 kontor i 70 länder runt om i världen. I Sverige tillhandahåller Savills bred expertis till både lokala och internationella kunder. Vi erbjuder rådgivning inom fastighetstransaktioner, värdering, analys, uthyrning, hyresgästrådgivning, fastighetsförvaltning, fastighetsservice samt projekt.

Läs mer på savills.se

Läs mer om Savills Sweden AB på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Så blir Rånes framtid efter Amastens ledningsrockad

Bolag SBB har beslutat om den framtida ledningen för Amasten och valt att ersätta Mikael Rånes med Lars Thagesson som vd. Mikael Rånes berättar själv för Fastighetssverige hur den närmaste framtiden blir.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY