Image

Savills köper förvaltningsbolag

Bolag Savills köper Förvaltnings AB Stadsmuren som i dag förvaltar cirka 300 000 kvadratmeter kommersiella lokaler och 4 000 lägenheter, framför allt i Stockholm.
Publicerad den 1 Mars 2011

- Detta förvärv innebär att vi nu kan erbjuda förvaltning till både lokala och internationella kunder. Vi hoppas även kunna erbjuda fler av våra tjänster till Stadsmurens befintliga kunder samt även bygga upp en utökad uthyrningsverksamhet till våra förvaltningskunder och andra, säger Ulf Nilsson, vd på Savills.

Stadsmuren etablerades 1993 och har cirka 35 kunder som omfattar välkända namn som bland annat Vasakronan, Afa, IF Metall, Svensk Handel och Stockholm Stad. Stadsmuren erbjuder förutom traditionell fastighetsförvaltning även projektledning och har för Stockholms Stads räkning lett omvandlingen av det gamla Prippsbryggeriet till en modern handelsplats.

De tidigare ägarna Lars Backman och Thomas Pettersson kommer efter sammanslagningen att bistå Savills med att integrera bolagen i Savillskoncernen.

För att på ett effektivt sätt kunna hantera den tekniska delen av förvaltningen har Savills även förvärvat de 70 procent av Loudden Bygg- och Fastighetsservice AB som Stadsmurens ägare kontrollerade. Resterande 30 procent ägs av bolagets vd Mikael Rosengren. Loudden hanterar den tekniska förvaltningen åt de flesta av Stadsmurens kunder och utför även mindre byggprojekt.

Lars Backman och Thomas Pettersson säger:
- Vi är stolta över vad vi åstadkommit hittills men tror att Savills kommer att kunna bidra med ytterligare kompetens till våra kunder.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Savills Sweden AB på Branschguiden

Savills är en av världens ledande fastighetsrådgivare med 35 000 anställda och över 600 kontor i 60 länder runt om i världen. I Sverige tillhandahåller Savills bred expertis till både lokala och internationella kunder. Vi erbjuder rådgivning inom fastighetstransaktioner, corporate finance, värdering, analys och due diligence, uthyrning, hyresgästrådgivning, fastighetsförvaltning, fastighetsservice samt bygg- och projektledning.

Läs mer på savills.se

Läs mer om Savills Sweden AB på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Corem laddar förvärvsbössan

Bolag Coronapandemin fortsätter att sprida oro världen över och Corem påverkas av osäkerheten, men bedömer sig stå väl rustat och ha goda framtidsutsikter. Företaget har en stark balansräkning, låg belåningsgrad, en bra mix av hyresgäster och fastigheter i attraktiva lägen på tillväxtorter. Företagets vd Eva Landén berättar för Fastighetssverige hur de arbetar med förvärv.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY