Image
Stockholm.
Stockholm. Bild: Istock

Savills får uthyrningsuppdrag av Slussgården

Uthyrning Savills får uthyrningsuppdraget av Slussgården att totalt hyra ut 14 500 kvadratmeter kommersiell yta på Renstiernas gata 12 och Tjärhovsgatan 21 på Södermalm. Slussgården påbörjade arbetet med ny- och tillbyggnation av kvarteret i fjol och projektet går under namnet Sofiahusen.
Publicerad den 4 Maj 2022

Slussgården förvärvade fastigheterna 2016 och har sedan dess arbetat med utvecklingsplanerna för kvarteret Sofiahusen. Arbetet med hus ett där det tillkommer två kontorsplan, som bland annat inkluderar en stor takterrass med utsikt över Saltsjön, pågår. Under hösten börjar tillbyggnaden på hus tre som ger plats för bostäder följt av uppförandet av en helt ny byggnad, hus två, om sex våningar. Även på hus två och tre blir det terrasser.

I de befintliga delarna upplevs en härlig industriell känsla och vackra materialval vilket även återspeglas i de tillkommande ytorna där det industriella möter det moderna. Tillbyggnaderna byggs med trästomme och på taket installeras en av Södermalms största solcellsanläggningar då ett starkt miljötänk präglar Slussgården.

Slussgården erbjuder sina hyresgäster ett fullserviceutbud med kontorsnära tjänster och konferensservice. Runt Sofiahusen finns söders puls med caféer, restauranger, butiker och allt vad den härliga söderandan har att erbjuda direkt utanför dörren.

– Det händer mycket i Sofiakvarteren och att kunna vara en del av den utvecklingen med Sofiahusen är väldigt kul. Att Slussgården kommer bidra till folklivet när det blir restauranger och butiker där det tidigare varit parkeringsplats samtidigt som vi bevarar historiken som finns i våra existerande byggnader känns helt rätt, säger Susanne Öberg, COO på Slussgården.

– Det är glädjande att vi fått förtroendet av Slussgården att arbeta med uthyrningen av detta historiska kvarter. Vi ser en hög aktivitet på uthyrningsmarknaden i Stockholm där många hyresgäster vill lokalisera sig i innerstanslägen. Sofiahusens unika bidrag till den levande staden kompletterar Södermalm väl, avslutar Jessica Gräsberg, Head of Agency på Savills.

- Andreas Lithander
andreas@fastighetssverige.se

Ämnen

Savills Sweden AB på Branschguiden

Savills är en av världens ledande fastighetsrådgivare med 39 000 anställda och över 600 kontor i 70 länder runt om i världen. I Sverige tillhandahåller Savills bred expertis till både lokala och internationella kunder. Vi erbjuder rådgivning inom fastighetstransaktioner, värdering, analys, uthyrning, hyresgästrådgivning, fastighetsförvaltning, fastighetsservice samt projekt.

Läs mer på savills.se

Läs mer om Savills Sweden AB på Branschguiden

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Dystra siffran blottar mager start för finska transaktionsåret

Bolag Den finska transaktionsmarknaden började sakta in under Q3 2022 och hittills under 2023 har aktiviteten varit skral med en transaktonsvolym på ynka 300 miljoner euro, drygt tre miljarder kronor. För helåret 2022 nådde den finska marknaden upp i en volym på 7,2 miljarder euro. Hanna Kaleva på KTI berättar mer om det finska fastighetsåret 2022 och utsikterna för 2023.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige