Image

Savana köper för 461 miljoner

Transaktioner Savana köper en utvecklingsportfölj med tre vård- och omsorgsfastigheter i Stockholm av Hemsö för 461 miljoner kronor.
Publicerad den 22 December 2014
Per Berggren. Bild: Hemsö
Per Berggren.

Fastigheterna är Glaven 10 på Kungsholmen, Kulltorp 3 på Södermalm och Plommonträdet 5 vid Telefonplan.

Fastigheterna har korta återstående hyrestider och bedöms ha en framtida utvecklingspotential till annan verksamhet. Den totala uthyrningsbara ytan uppgår till cirka 16 871 kvadratmeter.

Köparen Savana är ett privata byggmästar- och fastighetsbolag i Stockholm.

- Vi ser det som strategiskt riktigt att sälja denna portfölj som vi långsiktigt inte ser som samhällsfastigheter, säger Hemsös vd Per Berggren.

Tillträde sker i januari 2015.

Hemsö har haft Savills Sweden och Andersson Gustafsson Advokatbyrå som rådgivare i affären.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Savills Sweden AB på Branschguiden

Savills är en av världens ledande fastighetsrådgivare med 39 000 anställda och över 600 kontor i 70 länder runt om i världen. I Sverige tillhandahåller Savills bred expertis till både lokala och internationella kunder. Vi erbjuder rådgivning inom fastighetstransaktioner, värdering, analys, uthyrning, hyresgästrådgivning, fastighetsförvaltning, fastighetsservice samt projekt.

Läs mer på savills.se

Läs mer om Savills Sweden AB på Branschguiden

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Dystra siffran blottar mager start för finska transaktionsåret

Bolag Den finska transaktionsmarknaden började sakta in under Q3 2022 och hittills under 2023 har aktiviteten varit skral med en transaktonsvolym på ynka 300 miljoner euro, drygt tre miljarder kronor. För helåret 2022 nådde den finska marknaden upp i en volym på 7,2 miljarder euro. Hanna Kaleva på KTI berättar mer om det finska fastighetsåret 2022 och utsikterna för 2023.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige