Image

Savana köper för 461 miljoner

Transaktioner Savana köper en utvecklingsportfölj med tre vård- och omsorgsfastigheter i Stockholm av Hemsö för 461 miljoner kronor.
Publicerad den 22 December 2014
Per Berggren. Bild: Hemsö
Per Berggren.

Fastigheterna är Glaven 10 på Kungsholmen, Kulltorp 3 på Södermalm och Plommonträdet 5 vid Telefonplan.

Fastigheterna har korta återstående hyrestider och bedöms ha en framtida utvecklingspotential till annan verksamhet. Den totala uthyrningsbara ytan uppgår till cirka 16 871 kvadratmeter.

Köparen Savana är ett privata byggmästar- och fastighetsbolag i Stockholm.

- Vi ser det som strategiskt riktigt att sälja denna portfölj som vi långsiktigt inte ser som samhällsfastigheter, säger Hemsös vd Per Berggren.

Tillträde sker i januari 2015.

Hemsö har haft Savills Sweden och Andersson Gustafsson Advokatbyrå som rådgivare i affären.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Savills Sweden AB på Branschguiden

Savills är en av världens ledande fastighetsrådgivare med 39 000 anställda och över 600 kontor i 70 länder runt om i världen. I Sverige tillhandahåller Savills bred expertis till både lokala och internationella kunder. Vi erbjuder rådgivning inom fastighetstransaktioner, värdering, analys, uthyrning, hyresgästrådgivning, fastighetsförvaltning, fastighetsservice samt projekt.

Läs mer på savills.se

Läs mer om Savills Sweden AB på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Björn först i Europa med generativ AI i fastighetsbranschen

Teknik De tre senaste åren har Björn Andrén studerat på Kungliga Tekniska Högskolan, men det var när master-arbetet började närma sig som han började fundera på om det inte borde gå att applicera generativ AI på felanmälningsproblem inom fastighetsbranschen – en bransch där verklighet och dokumentation ofta ser väldigt olika ut. – Den verkliga världen speglas inte alltid i dataunderlaget, berättar Björn Andrén för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige