Image
Titanias kvarter omfattar 200 lägenheter.
Titanias kvarter omfattar 200 lägenheter. Bild: Titania

Samråd för 900 nya bostäder i Husby

Bygg/Arkitektur I Husby planeras för 900 bostäder, varav Titania ska bygga 200. Detaljplanen har nu gått ut på samråd.
Publicerad den 6 Maj 2022

Förslaget till detaljplan omfattar totalt 900 bostäder i sex nya kvarter vid Hanstavägen och Norgegatan. Området ska utvecklas till ett urbant stråk med blandad bebyggelse, verksamhetslokaler mot gatan och förbättrade gång- och cykelmöjligheter.

Titania Projektutveckling AB tilldelades i december 2021 en markanvisning via jämförelseförfarande för 200 bostäder i tunnelbanenära läge vid Hanstavägen nära gränsen till Kista.

Titanias kvarter omfattar tre huskroppar, 8–10 våningar höga, som binds ihop av en sockel som utgörs av två våningar med främst verksamhetslokaler i entréplan och lägenheter på övre plan.

– Det känns väldigt bra att projektet nu tar nästa steg. Det här är ett område som i dag upplevs som otryggt, inte minst för kvinnor. En viktig aspekt är därför att utveckla miljöer som ökar den upplevda tryggheten. Vår lösning innebär väldigt få mörka zoner. Den gemensamma sockeln med väl uppglasade lokaler mot Hanstavägen förlänger inomhusmiljön och skapar trygga gatuplan, säger Wojciech Wondell, projektchef på Titania.

Mellan huskropparna skapas gårdsterrasser som ska engagera till rörelse och spontanlek samt möjliggöra aktiviteter för alla åldrar.

Projektet i Husby är Titanias första markanvisning från Stockholms stad. Samrådsperioden pågår till 7 juni. Antagande av detaljplanen beräknas ske under tredje kvartalet 2023.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Hjärnan i fokus när AMF "labbar" framtidens kontor

Bygg/Arkitektur Med hjärnan i fokus. Så kan man kanske sammanfatta hur AMF Fastigheter tillsammans med Merry Monday tagit sig an det nya huvudkontoret. I hjärtat av Mood-huset så kommer kollegorna med start måndag välkomnas in i tre av årets årstider. Fastighetssverige var där för att få ta del av de tankar som format det framtidsspanande kontorslandskapet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige