Image

Sagax köper för 400 miljoner i Nederländerna

Transaktioner Sagax har avtalat om förvärv av sex fastigheter i Terneuzen i Nederländerna. Den sammanlagda anskaffningskostnaden uppgår till motsvarande 400 miljoner kronor.
Publicerad den 8 Maj 2017

Fastigheterna ligger i det så kallade ”Valuepark Terneuzen” som är beläget mellan Rotterdam och Antwerpen. Området är sedan 1965 ett centrum för produktion och distribution av kemiprodukter.

Fastigheterna omfattar 61 000 kvadratmeter friköpt markarea på vilka 30 000 kvadratmeter uthyrningsbar area är under uppförande. Byggnaderna kommer att färdigställas i etapper under 2017 och 2018 och omfattar huvudsakligen lokaler för industri- och lagerändamål.

Fastigheterna är fullt uthyrda till 19 hyresgäster. Hyresgästerna utgörs huvudsakligen av internationella industriföretag med gas- och kemirelaterad verksamhet. Årshyran uppgår till motsvarande 31 miljoner kronor. Hyresavtalens löptider är fördelade mellan fem och 15 år. 75 procent av hyresvärdet löper i tio år eller mer.

Sagax kommer att tillträda fastigheterna i takt med att byggnaderna färdigställs. Under andra kvartalet 2017 tillträds två av fastigheterna för motsvarande 150 miljoner kronor.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige