Image

Sagax köper för 400 miljoner i Nederländerna

Transaktioner Sagax har avtalat om förvärv av sex fastigheter i Terneuzen i Nederländerna. Den sammanlagda anskaffningskostnaden uppgår till motsvarande 400 miljoner kronor.
Publicerad den 8 Maj 2017

Fastigheterna ligger i det så kallade ”Valuepark Terneuzen” som är beläget mellan Rotterdam och Antwerpen. Området är sedan 1965 ett centrum för produktion och distribution av kemiprodukter.

Fastigheterna omfattar 61 000 kvadratmeter friköpt markarea på vilka 30 000 kvadratmeter uthyrningsbar area är under uppförande. Byggnaderna kommer att färdigställas i etapper under 2017 och 2018 och omfattar huvudsakligen lokaler för industri- och lagerändamål.

Fastigheterna är fullt uthyrda till 19 hyresgäster. Hyresgästerna utgörs huvudsakligen av internationella industriföretag med gas- och kemirelaterad verksamhet. Årshyran uppgår till motsvarande 31 miljoner kronor. Hyresavtalens löptider är fördelade mellan fem och 15 år. 75 procent av hyresvärdet löper i tio år eller mer.

Sagax kommer att tillträda fastigheterna i takt med att byggnaderna färdigställs. Under andra kvartalet 2017 tillträds två av fastigheterna för motsvarande 150 miljoner kronor.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Därför får Odd Molly ett "nygammalt" bolagsnamn

Bolag Vid en extra bolagsstämma den 22 oktober blev det klart att fastighetsbolaget Odd Molly International ska byta namn till Logistea – ett bekant namn i fastighetskretsar som varit "ledigt" sedan den 29 september då före detta Logistea bytte namn till Athanase Innovation AB. För Fastighetssverige berättar Logisteas styrelseordförande Patrik Tillman om tankarna bakom namnbytet och den fortsatta vägen framåt för bolaget som nu är ett helt renodlat fastighetsbolag.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY