Image

Rockspring och Vencom säljer i Skåne

Transaktioner Ett bolag samägt av Rockspring och Vencom har sålt fastigheterna Medlingen 2 i Lund, belägen i Nova Lund handelsområde, samt Parkeringsljuset 1 i Malmö, belägen i Toftanäs, till Aberdeen respektive Lomma Tegelfabrik för totalt 107 miljoner kronor.
Publicerad den 17 Januari 2017

Medlingen 2 avyttrades till Aberdeen och Parkeringsljuset 1 till Lomma Tegelfabrik, för totalt ca 107 miljoner kronor. Fastigheterna omfattar cirka 7 800 kvadratmeter i uthyrningsbar area.

Detta är den tredje respektive fjärde avyttringen ur den portfölj som under 2012 förvärvades från Redevco. Portföljen omfattade totalt 45 000 kvadratmeter uthyrningsbar area på fem orter i Sverige. Tidigare har Åhléns City-varuhuset i centrala Malmö samt Värmdö köpcentrum i Värmdö avyttrats ur denna portfölj.

– Avyttringarna utgör ett naturligt steg i den affärsplan som vi lade fast vid förvärvet år 2012, säger Johan A. Gustavsson, Vencom.

– Fastigheten passar utmärkt in i strategin att köpa fastigheter som förväntas generera stabila kassaflöden över tiden. Nova Lund är ett attraktivt handelsområde tack vare det strategiska läget i Lund med bra access såväl med bil som med buss, samt mixen av butiker i området, säger Thomas Holm, fund manager på Aberdeen Asset Management Sweden.

– Detta är den andra affären vi genomför på kort tid för vår nya fond. Vi avslutade 2016 i ett högt investeringstempo och öppnar 2017 på samma sätt. Jag ser fram emot ytterligare förvärv under året, säger Magnus Kenning, transaktionschef på Aberdeen Asset Management Sweden.

MAQS Advokatbyrå har varit Aberdeens juridiska rådgivare i affären.

CBRE och Mannheimer Swartling har varit säljarens rådgivare i affären.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige