Image
Ingemar Rindstig guidar till sitt Mipim 2023, en härlig mix av affärsmöten och trendspaningar.
Ingemar Rindstig guidar till sitt Mipim 2023, en härlig mix av affärsmöten och trendspaningar.

Rindstig letar nya trender på Mipim: "Investerarintresse från Japan"

Mipim Dagens Mipim-guide är fastighetsnestorn Ingemar Rindstig och hans målsättning med årets Mipim är att spana in nya trender, gå på intressanta seminarier, kolla stadsutvecklingsprojekt/modeller och inte minst att träffa gamla och nya affärsbekanta.
Publicerad den 15 Mars 2023

Ingemar Rindstig är auktoriserad revisor och var tidigare chef för EY Real Estate i Norden. Han jobbade i över 30 år på EY. Han är helt specialiserad på bygg- och fastighetsbranschen samt konsultationer i branschen, i dag i det egna bolaget Global Fastighetsanalys AB.
Han är flitigt förekommande som expertkommentator/sidekick på Fastighetssveriges olika event och han är en av dem som varit på allra flest upplagor av Mipim, hela 27 (!) stycken.

Vad ska du göra på Mipim?
– Jag åker till Mipim av två skäl, primärt:
1. Spana på trender, avseende fastighetsmarknaden förstås, men också avseende hyresgäster, det är ju uthyrningen som fastighetsägarna "lever på", så trenderna där är ju viktigast. Jag vill uppdatera mig på de trender jag noterat förut men också hitta nya (som förra årets "stranded assets").
2. Träffa intressanta personer, dels ur mitt existerande nätverk men också nya.

Vad ser du mest fram emot på årets Mipim?
– Egentligen överraskningar, det vill säga som företeelser/nyheter, "ahaupplevelser".
Men några saker som jag försöker bevaka är dels Island, en liten marknad men jag har noterat ett antal positiva saker, och Japan, jag har noterat intresse från internationella investerare och från japanska pensionskapitalet. Och så ska jag bevaka seniorboendemarknaden (som borde öka kraftigt i Sverige!) och datacenters – två områden att hålla koll på för framtiden.

Vem ser du mest fram emot att träffa?
– Jag har ett antal personer i mitt internationella nätverk över världen – hoppas träffa många av dem, för att uppdatera mig, och så är det trevligt förstås. jag har också ett antal personer som jag vet vill ha information från mig om den svenska marknaden...

Vad ska man undvika på årets Mipim?
– Undvik att ha för mycket bokat! Jag åker med "open mind" och obokad kalender – för nya kontakter och nya intryck.

Vad får man inte missa på årets Mipim?
– Min favoritsession är fredag förmiddag, då de flesta åkt hem. Då går jag långsamt över hela utställningsområdet och noterar vem som ställer ut och vem som visar vad. Sedan får man inte missa Sipas cocktail och Stockholmsmontern där det händer mycket spännande.

Relaterade artiklar

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Ishockeyikonen: "Padeln är överetablerad – det drabbar alla"

Fastighetsmarknadsdagen Jönköping HV71:s meste, och kanske bäste, spelare genom tiderna har likt många andra profiler gett sig in i padelindustrin. För Fastighetssverige berättar Johan Davidsson om varför han tror att hans Padelcenter kommer klara sig och hur aktörerna behöver tänka för att hitta lönsamhet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige