Image
Kristina Alvendal berättar om sina Mipim-planer.
Kristina Alvendal berättar om sina Mipim-planer. Bild: Alvendal AB/Mipim

Kristina Alvendal jagar knepiga projekt på årets mässa

Mipim Dagens Mipim-guide är den välkända samhällsbyggaren Kristina Alvendal och hennes målsättning med årets Mipim är att nätverka, hitta nya affärer och nosa upp ett och annat knepigt projekt.
Publicerad den 14 Mars 2023

Kristina Alvendal har lång erfarenhet från både politiken och fastighetsbranschen. Hon var från 2008 och fram till valet 2010 stadsbyggnads- och fastighetsborgarråd i Stockholms stad. Innan dess var hon även bostadsborgarråd. Hon var mellan 2011 och 2014 vd för Airport City Stockholm och jobbar sedan 2016 med utvecklingen av Värtahamnen.
Kristina Alvendal är sedan 2015 senior advisor på Bonnier Fastigheter. Hon innehar ett flertal styrelseuppdrag i till exempel Intea, Svefa, Danske Hypotek och Salk Tennis. 2017 utsågs hon till Årets Samhällsbyggare.
Kristina Alvendal driver det egna konsultbolaget Kristina Alvendal AB och är, bland mycket annat, ordförande i juryn för Fastighetssveriges utmärkelse Årets Unga Fastighetskvinna.
I dag är hon vår Mipim-guide.

Vad ska du göra på Mipim?
– Mipim handlar alltid om nätverkande och att träffa branschkollegor för att hitta nya affärer. Men det handlar också om att samtalen ofta leder till nya idéer, som i sin tur skapar mervärden för stadsbyggande och fastighetsutveckling. Glappet mellan vårt behov av mötesplatser/mässor och pandemin är inte helt återställd.

Vad ser du mest fram emot på årets Mipim?
– Jag ser fram emot att få en internationell avstämning hur det ekonomiska läget ser ut. Genom samtal med kollegor från andra länder kan man få bra perspektiv på Sveriges position. Sedan gör det så klart ingenting om solen skiner och värmer upp en frusen nordbo.

Vem ser du mest fram emot att träffa?
– Kanske inte vem utan mer vilka. I mitt fall handlar det mycket om att nosa upp de knepiga projekten där behoven av samverkan är stor. Till exempel där stadsutveckling möter infrastruktur. Eller där kommuner och fastighetsägare behöver gemensamma målsättningar och visioner.

Vad ska man undvika på årets Mipim?
– Oj, det har jag inte tänkt på. Skulle vara om det är några ryska oligarker som vågar visa sig….

Vad får man inte missa på årets Mipim?
– Tror att det kommer att vara både kul och givande att vara på plats i Stockholms monter under Stockholms Hour klockan 16 på tisdag och onsdag. Det händer oerhört mycket i regionen och det kläcks alltid bra idéer under dessa timmar.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs svenska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige