Image

Rikshem köper för 690 miljoner

Transaktioner Rikshem köper samtliga fastigheter i BSA Hyresbostäder AB för 690 miljoner kronor. Det rör sig om 82 000 kvadratmeter, 1 064 lägenheter, varav 700 i Helsingborg.
Publicerad den 8 Mars 2012

- Vi är glada att vi genom denna affär etablerar oss i Öresundsregionen och därmed ytterligare förstärker vår position i sydvästra Sverige. Vi öppnar under våren ett regionkontor i Helsingborg. säger Jan-Erik Höjvall, vd för Rikshem.

Fastigheterna är belägna i kommunerna Helsingborg (Fredriksdal), Höganäs och centrala Ängelholm. Rikshems totala fastighetsbestånd uppgår därmed till ett värde av drygt 14 miljarder kronor.

- Genom detta förvärv fortsätter vår expansion i Skåne och västra Sverige. Dessa fastigheter blir ett utmärkt komplement till de vårdboenden som vi förvärvade i Halmstad förra året. Dessutom kommer vi att satsa ytterligare i både Helsingborg och Halmstad, säger Ilija Batljan, vice vd för Rikshem.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

De är största fastighetsägarna på din semesterort

Lista Sommaren härjar för fullt och många strömmar till Sveriges semesterorter. Fastighetssverige har såklart gjort ett nedslag på några av de största semesterorterna – här får du svaret på vilka som är de fem största fastighetsägarna där du är!

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige