Image

Rikshem lämnar Ängelholm

Transaktioner Rikshem har inte lyckats växa i Ängelholm och säljer nu sitt bestånd om 316 lägenheter där.
Publicerad den 20 November 2013
Ilija Batljan. Bild: Rikshem
Ilija Batljan.

Köpare av de fem centralt belägna fastigheterna om 23 000 kvadratmeterna i Ängelholm är Brogripen, som sedan tidigare äger drygt 300 lägenheter i staden.

- Vi har inte haft möjligheten att växa i Ängelholm. Därför har vi hittat långsiktiga aktörer som ska ta hand om fastigheterna i Ängelholm medan vi kommer att fortsätta att ha fokus på Helsingborg, säger Ilija Batljan, vice vd Rikshem.

- Genom detta förvärv fördubblar vi volymen i Ängelholm och stärker vår position där. Beståndet passar väl in i vår förvärvsstrategi och investeringen sker på en mycket attraktiv bostadsort i fantastisk miljö med utmärkta kommunikationer och ett bra företagsklimat. Beståndet utgör ett utmärkt komplement till våra tidigare bestånd i Ängelholm och på andra orter i Skåne, säger Per Ola Lindqvist,vd i koncernen Brogripen AB.

Juridisk rådgivare till Brogripen var Real Advokatbyrå.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Rikshem AB på Branschguiden

Rikshem är ett av Sveriges största privata fastighetsbolag. Vi äger, förvaltar och utvecklar bostäder och samhällsfastigheter i utvalda kommuner. Där erbjuder vi tryggt, trivsamt och flexibelt boende i attraktiva lägen. Rikshem ägs av Fjärde AP-fonden och AMF. Läs mer på rikshem.se

Läs mer om Rikshem AB på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

De är största fastighetsägarna på din semesterort

Lista Sommaren härjar för fullt och många strömmar till Sveriges semesterorter. Fastighetssverige har såklart gjort ett nedslag på några av de största semesterorterna – här får du svaret på vilka som är de fem största fastighetsägarna där du är!

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige