Image

Rikshem lämnar Ängelholm

Transaktioner Rikshem har inte lyckats växa i Ängelholm och säljer nu sitt bestånd om 316 lägenheter där.
Publicerad den 20 November 2013
Ilija Batljan. Bild: Rikshem
Ilija Batljan.

Köpare av de fem centralt belägna fastigheterna om 23 000 kvadratmeterna i Ängelholm är Brogripen, som sedan tidigare äger drygt 300 lägenheter i staden.

- Vi har inte haft möjligheten att växa i Ängelholm. Därför har vi hittat långsiktiga aktörer som ska ta hand om fastigheterna i Ängelholm medan vi kommer att fortsätta att ha fokus på Helsingborg, säger Ilija Batljan, vice vd Rikshem.

- Genom detta förvärv fördubblar vi volymen i Ängelholm och stärker vår position där. Beståndet passar väl in i vår förvärvsstrategi och investeringen sker på en mycket attraktiv bostadsort i fantastisk miljö med utmärkta kommunikationer och ett bra företagsklimat. Beståndet utgör ett utmärkt komplement till våra tidigare bestånd i Ängelholm och på andra orter i Skåne, säger Per Ola Lindqvist,vd i koncernen Brogripen AB.

Juridisk rådgivare till Brogripen var Real Advokatbyrå.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Rikshem AB på Branschguiden

Rikshem är ett av Sveriges största privata fastighetsbolag. Vi äger, förvaltar och utvecklar bostäder och samhällsfastigheter i utvalda kommuner. Där erbjuder vi tryggt, trivsamt och flexibelt boende i attraktiva lägen. Rikshem ägs av Fjärde AP-fonden och AMF. Läs mer på rikshem.se

Läs mer om Rikshem AB på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Finanschefens nya liv: "Försöker leva våra drömmar"

Karriär Efter 25 år valde finanschefen Åsa Lind att lämna Fabege för att istället ägna sig åt den lilla gården i Sörmland på heltid. "Jag har alltid varit intresserad av hållbarhetsfrågor – nu är det verkligen hållbarhet i praktiken."

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY