Image

Riksbyggen etablerar sig i Hyllie

Uthyrning Under 2015 flyttar Riksbyggen sina regionala affärsenheter inom Bostad och Förvaltning till Midrocs nya kontorshus Hermod i Hyllie, Malmö.
Publicerad den 7 April 2014
Kontorshuset Hermod. Bild: Midroc
Kontorshuset Hermod.

Kontorshuset Hermod har ett tydligt arkitektoniskt uttryck med en central kub i glas och två sidor med tegelfasader. Byggnaden får en gemensam takterrass, ett green room på varje våningsplan som ger balkongkänsla, sportdepå för cykelpendlare samt bilparkering.

Hermod kommer att uppfylla kraven för Green Building och Miljöbyggnad nivå silver samt certifieras enligt den internationella miljöklassningen Breeam.

- Hyllie är ett attraktivt kontorsläge. Många företag vill flytta hit eftersom läget är svårslaget, det tar sex minuter med tåg till centralstationen och tolv minuter till Kastrup. Med hotell, konferensmöjligheter samt ett stort utbud av butiker, restauranger och annan service i området så vi räknar med att hyra ut återstående ytor under 2014, säger Mikael Strand, affärschef på Midroc Property Development.

- Ett nytt Malmö håller på att växa fram där kommunikationer och bostäder är avgörande för regionens utveckling. Riksbyggen är en del av denna utveckling. Under nästa år flyttar vi våra regionala affärsenheter Bostad och Förvaltning till ett nytt kontor på Hyllie, säger Håkan Samuelsson, Riksbyggen.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Obos Nya Hem-vd:n vill se sänkta trösklar till ägt boende

Bostäder Det är ingen nyhet att exempelvis lärare, poliser och brandmän har svårt att efterfråga nybyggda bostadsrätter på många håll i landet. Sofia Ljungdahl, vd för Obos Nya Hem, menar att de som får samhället att fungera också borde har råd med en egen bostad. – Det här är en jätteviktig fråga, speciellt nu när det är tuffa tider. Något måste göras så att fler kan ta sig in på den ägda bostadsmarknaden.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige