Image
Riksbyggen bygger hyresrätter belägna fem minuters promenad från havet i Getskär.
Riksbyggen bygger hyresrätter belägna fem minuters promenad från havet i Getskär. Bild: Riksbyggen

Riksbyggen byggstartar i Stora Höga

Bygg/Arkitektur Nu inleder Riksbyggen byggandet av 68 hyresrätter i Fiskare Karlssons gård, Stora Höga, utanför Stenungsund. Inflyttningen är planerad att starta i maj 2021 och det nya kvarteret kommer att få en egen käpphästbana.
Publicerad den 20 November 2019

– Det är väldigt roligt att bygget nu är igång och att Riksbyggen tillför nya hyresrätter i Stora Höga och därmed också bidrar till tillväxten i Stenungsunds kommun. De nya bostäderna får ett mycket bra läge med både närhet till kommunikationer och fem minuters promenad till havet, säger Cecilia Trolin, projektledare på Riksbyggen.

Lägenheterna byggs i två plan i sex hus med 10-12 lägenheter i varje hus. De 68 hyresrätterna kommer att förmedlas av Boplats Göteborg.

Lägenhetsstorlekarna varierar från 1-4 rum och kök. Alla lägenheter har balkong eller uteplats.

– Hållbarhet är en viktig del i alla Riksbyggens bostadsprojekt och i Stora Höga vill vi göra något extra för den sociala hållbarheten. Vi kommer därför att bygga en käpphästbana som ska stå klar lagom till invigningen, säger Cecilia Trolin.

I Stora Höga finns många barnfamiljer och de nya bostäderna byggs på tio minuters avstånd från skolan och ett stenkast från förskolan.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Nya Besqab redo att starta fler bostadsprojekt

Bolag Det nyligen genomförda sammangåendet med Aros Bostad gör att bolaget nu har en stor beredskap att starta fler bostadsprojekt i takt med att marknaden återhämtar sig. Det menar Magnus Andersson, vd på Besqab, när Fastighetssverige intervjuar honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige