Image

Arwidsro köper projektfastighet för LSS-boende i Stenungsund

Transaktioner Arwidsro förvärvar projekt för utveckling av LSS-boende i Näs, norr om centrala Stenungsund. Förvärvet från Amveni omfattar blivande 562,5 kvadratmeter BTA och tillträddes 2 december 2020.


Stenungstorg.

Citycon inleder satsningen på Stenungstorg med hotell och bostäder

Bygg/Arkitektur Ett helt nytt stadskvarter med hotell och bostäder vid gästhamnen blir en del av Citycons omvandling av Stenungstorg till en modern stadskärna med en blandning av bostadskvarter, handel och service. Citycon har tillsammans med Annordia och Liljewall Arkitekter utformat ett konceptförslag som nu lanseras samtidigt som Citycon börjar söka efter en hotelloperatör via Annordia.


Riksbyggen bygger hyresrätter belägna fem minuters promenad från havet i Getskär.

Riksbyggen byggstartar i Stora Höga

Bygg/Arkitektur Nu inleder Riksbyggen byggandet av 68 hyresrätter i Fiskare Karlssons gård, Stora Höga, utanför Stenungsund. Inflyttningen är planerad att starta i maj 2021 och det nya kvarteret kommer att få en egen käpphästbana.


Citycon vill bygga bostäder på Stenungstorg.

Citycons Stenungstorgsplan upp på samråd

Bygg/Arkitektur Citycon har i nära samarbete med Stenungsunds kommun tagit fram ett förslag till ny detaljplan. Förslaget innebär en vidareutveckling av centrumet i form av utbyggnad med 180 havsnära lägenheter i två nya bostadshus, och med handel och service i bottenplanen. I slutet av juni går förslaget upp på samråd i byggnadsnämnden: ett viktigt steg närmare en ny detaljplan för platsen.


Strategisk Arkitektur står för arkitekturen när Citycon utvecklar Stenungsund Centrum.

Citycon och Strategisk Arkitektur utvecklar Stenungsund Centrum

Bygg/Arkitektur Citycon planerar att förtäta området kring Stenungstorg med bostäder och service för att skapa stadspuls och tydligare knyta centrum till järnvägen, där det nya resecentrumet för kollektivtrafik ska byggas.


Caroline Arehult.

Hemfosa köper vårdfastigheter i Västsverige

Transaktioner Hemfosa har köpt tre moderna vårdfastigheter i Stenungsund, Uddevalla och Vänersborg till ett totalt fastighetsvärde om cirka 108 miljoner kronor.


Riksbyggen tar över hyresrättsprojekt

Transaktioner Riksbyggen köper Bygg-Fasts andel i tre hyresrättsprojekt som sammanlagt omfattar 330 hyresrätter i pågående produktion. Projekten finns i Stenungsund, Nyköping och i Haninge.


Riksbyggen blir helägare till tre hyresrättsprojekt som utvecklats tillsammans med Bygg-Fast

Transaktioner Bygg-Fast säljer till Riksbyggen sin andel i tre hyresrättsprojekt som sammanlagt omfattar 330 hyresrätter i pågående produktion. Projekten finns i Stenungsund, Nyköping och i Haninge.


L2 Fastigheter säljer till Västerstaden i Stenungsund

Transaktioner L2 Fastigheter säljer en fastighet bestående av sammanlagt 94 lägenheter vid Stenungstorg i Stenungsund till Västerstaden.


Wilfast och NRP säljer till Västprojekt

Transaktioner Ett investeringskonsortium lett av norska Ness, Risan & Partners tillsammans med Wilfast säljer en 8 000 kvadratmeter stor fastighet till Göteborgsbolaget Västprojekt.


Petre säljer i Stenungsund

Transaktioner Petre & Partners säljer 11 000 kvadratmeter lager- och logistikfastigheter i Stenungsund till en privat investerare.


Ny vd för Stenungsundshem

Bolag Ted Lärnhem, i dag vd för Orustbostäder, blir ny vd för Stenungsundshem.


Stort intresse för Peabs lägenheter i Stenungsund

Bostäder Nyligen säljstartade Peab Bostad 77 bostadsrätter i Stenungsund och intresset beskrivs som rekordstort.


Byggstart för nya lägenheter i Stenungsund

Bostäder Nästa vecka inleds byggnationen av 44 nya hyreslägenheter på Stenungstorg i Stenungsund.


Next Step Group säljer mark till Obos

Transaktioner Next Step Group har sålt ett markområde på 30 000 kvadratmeter i Stenungsund till Obos Sverige.


Riksbyggen tar första spadtaget i Stenungsund

Bostäder Nu är det dags att sätta spaden i marken för Brf Stenunge Park i Stenungsund. Här bygger Riksbyggen 39 bostadsrätter.


Riksbyggen och Liljewall utvecklar kvarter i Stenungsund

Bygg/Arkitektur Tillsammans med Riksbyggen har Liljewall vunnit Stenungsunds kommuns markanvisningstävling för ett kvarter längs med CW Borgs väg. Vinsten möjliggör byggandet av ett Bonum seniorboende med cirka 55-60 lägenheter.


Stark utveckling för Stenungstorg Centrum

Handel Handeln i Stenungstorg Centrum ökade med åtta procent förra året. Detta trots att flera lokaler varit stängda på grund av ombyggnad. Många lokala butiker och kedjor visar en stark försäljningsökning. Under våren stärks utbudet av restauranger och caféer med utökade lokaler för Bistro Beo och Espresso House.


Mats & Arne Arkitektkontor och Archidea går samman

Bolag Mats & Arne Arkitektkontor, med kontor i Stenungsund och Göteborg, blir ägare till Göteborgsbaserade Archidea.


Västsveriges första Kombohus Plus

Bygg/Arkitektur I dag inviger Stenungsundshem Västsveriges första Kombohus Plus, Bergshöjden i området Kopper.