Image
Skolan som ska byggas i Tuborgs gamla fabrik i Malmö.
Skolan som ska byggas i Tuborgs gamla fabrik i Malmö. Bild: Revelop

Revelop och Academedia skriver 15-årigt kontrakt i Malmö

Bygg/Arkitektur Revelop har tecknat ett 15-årigt hyresavtal om cirka 9 000 kvadratmeter med skolkoncernen Academedia i den historiska gamla textilfabriken Tuborg 1 i centrala Malmö. Fastigheten utvecklas nu till ett campus för tre av koncernens gymnasieskolor. Peab har fått uppdraget att utföra en ombyggnaden.
Publicerad den 4 April 2024

Revelop förvärvade fastigheten som stått tom i många år i slutet av 2021 med planen att omvandla den befintliga byggnaden till gymnasieskola. Efter avtalet med Academedia är fastigheten, där även Nordic Wellness är hyresgäst, fullt uthyrd. Academedia tillträder lokalerna under sommaren 2025 då gymnasieskolorna LBS, Rytmus och Designgymnasiet flyttar in i campuset inför höstens terminsstart.

I samband med konvertering och tillbyggnad installerar Revelop bästa möjliga tekniska system för att få en mer energieffektiv och miljövänlig drift. Investeringarna skapar positiv förändring genom ökad resurseffektivitet och minskad förbrukning samt koldioxidutsläpp. Fastigheten kommer också att certifieras enligt Miljöbyggnad Silver.

– När vi förvärvade Tuborg 1 hade byggnaden stått tom i många år. Jag är mycket stolt över vårt team som på rekordfart genomfört en mycket komplex affärsplan och tillsammans med Academedia skapat ett av Sveriges finaste gymnasiecampus. Den här investeringen är ett skolboksexempel på hur Revelop förlänger livet på byggnader och tar de på en resa från brunt till grönt, säger Revelops koncernchef Thomas Sipos.

Academedias satsning i fastigheten innebär att tre gymnasieskolor samlas i ett gemensamt campus.

– Malmö är med sitt rika kulturliv ett nav för både kreativitet, design och musik. Vi är stolta över att samla tre gymnasieskolor i ett gemensamt campus i en unik miljö och samtidigt som vi väsentligt minskar vårt klimatavtryck även bidrar till en tryggare och mer attraktiv plats. Genom denna satsning kan vi erbjuda ännu bättre skol- och arbetsmiljöer för våra elever och medarbetare, säger Jimmy Kjellström, chef för AcadeMedias gymnasieskolor.

Peab har fått uppdraget att utföra ombyggnaden.av skolan och kontraktssumman uppgår till 186 miljoner svenska kronor.

– Vi är glada och stolta över att få vara delaktiga i att skapa en ny skola till Malmös gymnasieelever. Som samhällsbyggare är detta ett mycket viktigt uppdrag, säger Olle Olsson, regionchef på Peab.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Centralstaden får grönt ljus: "Oj, vad vi har väntat på detta!"

Bygg/Arkitektur Mark- och miljööverdomstolen har nu gett positivt besked gällande utvecklingen av centralenområdet i Göteborg. Domen, som inte kan överklagas, gäller detaljplanen för området norr om Centralstationen i Göteborg och möjliggör att fler delar av projekt Centralstaden Göteborg kan bli verklighet. Fastighetssverige har talat med Henrik Kant, stadsbyggnadsdirektör på Göteborgs stad, om projektet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige