Image

RED säljer projekt i Ersboda

Transaktioner RED och Citycon ingick ett 2014 samarbete för att gemensamt utveckla handelsfastigheten Länken 1 i handelsområdet Ersboda utanför Umeå. Fastigheten, som vid tidpunkten inrymde hyresgästerna Willys och Jula, har sedan tidpunkten utvecklats med närmare 5 000 kvadratmeter.
Publicerad den 1 Februari 2017

Utvecklingen av fastigheten har genererat ett kraftigt tillskott till området dels genom en expansion av Jula som väntas stå klar under hösten detta år samt genom tillskottet av XXL och en ny BR butik som öppnar upp dörrarna under hösten.

RED och Citycon har nu gemensamt sålt fastigheten till Fastighets AB Regio som omgående tillträder fastigheten.

– Vi är oerhört nöjda med utvecklingen av fastigheten och ser fram emot att lämna över stafettpinnen till en professionell och långsiktig aktör. Vi är mycket stolta över att kunna förverkliga vår målsättning med fastigheten och därmed befästa Ersboda som Umeås starkaste handelsplats. Vi är även mycket tacksamma över förtroendet Citycon givit oss under detta samarbete, säger Ronald Rico vd på RED.

- Anthon Näsström
anthon@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Partnertext

Handeln byggde staden – men vad gäller framöver?

Presenteras av Optimal Stadsutveckling

Senast från Fastighetssverige Plus

P-G: "Än blir ni inte av med mig"

Bolag Efter att i förra veckan ha presenterat vem som tar över P-G Perssons stol i Platzer så var det dags att avsluta år 2022 med bokslutet. Bolaget ser ett minskat fastighetsvärde – något den avgående vd:n inte sett på tio år. För Fastighetssverige berättar han mer om detaljerna i den senaste rapporten.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige