Image
Svenska Nytttobostäders tillförordnade vd Fredrik Arpe.

Avveckling av blockavtal tynger Svenska Nyttobostäder

Bolag Fastighetsbolaget Svenska Nyttobostäder redovisar ett lägre förvaltningsresultat under andra kvartalet, jämfört med samma period året innan. Uthyrningsgraden tyngs tillfälligt av avveckling av blockavtal, skriver bolagets tillförordnade vd Fredrik Arpe.


Christian Fredrixon.

Tio procent ner på Cibus förvaltningsresultat

Bolag Fastighetsbolaget Cibus redovisar ett lägre förvaltningsresultat under andra kvartalet, jämfört med samma period året innan.


Rudhälls nya kontors- och produktionslokal som Nivika ska uppföra. Visionsbild.

Nivika tecknar hyreskontrakt och uppför industrifastighet i Värnamo

Uthyrning Nivika har tecknat ett nytt tioårigt hyresavtal med Rudhäll Industri AB, ett helägt bolag inom Bufab Gruppen, avseende uppförande av en ny lager- och logistikbyggnad på Bredasten industriområde i Värnamo.


Realy Bostad köper byggrätter i Goco.

Realy Bostad köper Goco-byggrätter av Trenum

Transaktioner Realy Bostad genomför förvärv i Goco i Mölndal med ambition att byggstarta 181 bostäder redan i höst. Säljer är Trenum som ägs av Balder och Tredje AP-fonden.


Fastigheten Almen, en av de uthyrda fastigheterna.

Nivika nytecknar hyresavtal i Värnamo och Växjö

Uthyrning Nivika har i Värnamo och Växjö tecknat nya hyresavtal om totalt cirka 2 600 kvadratmeter. Total årligt hyresvärde för hyresavtalen uppgår till 4,3 miljoner kronor och genomsnittlig avtalslängd är 7,1 år.


Prisma utser ny transaktionschef

Karriär Prisma Properties har rekryterat Tom Hagen till rollen som transaktionschef. Han tillträdde sin roll den 1 juli och kommer att ingå i Prismas ledningsgrupp.


Flygvy över Kvarteret Johanna vid Brunnsparken i Göteborg

Advokatbyrån flyttar in i Kvarteret Johanna

Uthyrning Advokatbyrån Vinge flyttar under våren 2026 in på toppvåningarna av Kvarteret Johanna. I en helt nybyggd lokal i ett av Göteborgs mest centrala kvarter får Vinge den service och funktionalitet som ett modernt advokatkontor behöver skriver Hufvudstaden i ett pressmeddelande.


Plogvägen 6 i Solna.

Bostadsrättsförening förvärvar 30-talsfastighet i Solna

Bostäder Bostadsrättsföreningen Plogvägen 6 har den 19 juni förvärvat fastigheten Solna Plogen 11 på Plogvägen 6 i stadsdelen Råsunda i Solna. Föreningen kommer nu att ombilda fastigheten till bostadsrätt.


Verdion köper en fastighet för brownfield-utveckling i Göteborgsområdet.

Verdion gör nytt markförvärv i Göteborg

Transaktioner Verdion köper en 44 000 kvadratmeter stor fastighet i Göteborgsstadsdelen Backa av Corem.


Stora Logistikdagen
Fredrik Jagersjö Rosell, Håkan Engstam och Jenny Tuleby pratar om var de bästa investeringsmöjligheterna i logistiksektorn finns på Stora Logistikdagen den 28 augusti på Clarion Hotel Sign i Stockholm.

Stora Logistikdagen: Investeringsläget – här görs de bästa affärerna

Stora Logistikdagen Den 28 augusti är det dags för årets mötesplats för alla som jobbar med, eller är intresserade av, lager- och logistikfastigheter. Av dagens fullspäckade program märks bland annat ett panelsamtal om investeringsläget bland logistikaktörerna. Missa inte det och mycket annat, säkra din plats i dag!


Återbrukade kontorsmöbler blir allt vanligare.

Återbruk växer i kontorsvärlden: "Man måste inte ha nytt"

Energi/miljö De senaste åren har det poppat upp en hel del företag som tar helhetsgrepp om återbrukad kontorsinredning. Ett av dem är Adayservice, som vill förändra sättet vi ser på begagnade möbler. Fastighetssverige har talat med Alex Olsson, partner och COO på bolaget.
– Återbrukat innebär inte fult eller trasigt – bara att det har använts innan.


Fredrik Mässing, vd för Prisma Properties.

Prisma Properties får grönt ljus i Kungens Kurva

Bygg/Arkitektur Kommunstyrelsen i Huddinge kommun har lämnat ett positivt planbesked avseende fastigheten Segmentet 1 i Kungens Kurva. Beslutet är första steget i ett långsiktigt samarbete där Huddinge kommun och Prisma Properties ska bidra till att utveckla framtidens handelsplats i Kungens Kurva.


Manfred Löfvenhaft, Anna Eriksson och Magnus Lidman från Gernandt & Danielsson advokatbyrå

"Vi fick den bästa pusselbiten på fastighetstransaktionsmarknaden"

Juridik Gernandt & Danielsson har lagt till en rejäl och viktig pusselbit. Två nya delägare i Magnus Lidman och Anna Eriksson och tillhörande team samt kunderna för fastighetstransaktioner. På så sätt kan advokatbyrån ta en ledande position på fastighetstransaktionssidan. Det berättar Manfred Löfvenhaft, Managing Partner och Magnus Lidman till Fastighetssverige.


Fredrik Salman och den fastighet Verdion nyligen förvärvade i Fosie.

Verdions tillväxtplaner för den heta Öresundsmarknaden

Bolag Verdion fortsätter sin nordiska expansion – denna gång genom ett förvärv i Malmö. Fredrik Salman, Investment Manager på Verdion, berättar för Fastighetssverige om den heta Öresundsmarknaden, hur Verdion vill växa på marknaden och om att göra fler brownfield-investeringar.


Christian Fladeland, en av två vd:ar för Heimstaden AB, samt Ivar Tollefsen, styrelseordförande för Heimstaden AB och Fredensborg AS.

Heimstaden-topparnas försvar – slår tillbaka mot "missuppfattningar" om bolaget

Bolag Ivar Tollefsen, ordförande för Heimstaden AB och Fredensborg AS, samt Christian Fladeland, vd för Heimstaden AB, var gäster under rådgivaren Colliers senaste nordiska fastighetswebinar i tisdags. Där slog de bland annat tillbaka mot det som de upplever är felaktiga beskrivningar av Heimstaden och Heimstaden Bostad i media och förklarade också koncernens viktigaste strategier framöver.


Christian Fredrixon.

Cibus köper portfölj av Företagsparken

Transaktioner Cibus har undertecknat ett förvärv av sex livsmedelsfastigheter i Sverige för 87,5 miljoner kronor. Fastigheterna förvärvas från Företagsparken, tillträde av fem av fastigheterna sker omgående och den återstående fastigheten planeras att tillträdas under juli månad i år.


Simon de Château och Fredrik Mässing.

Prisma Properties på väg mot notering

Bolag Prisma Properties avser att notera sina aktier på Nasdaq Stockholm till en värdering om cirka 4 523 miljoner kronor.


Fastpartner hyr ut till First Hotel

Uthyrning Fastpartner har tecknat ett 15-årigt hyresavtal med Hotell Stockholm North gällande ett hotell i Upplands Väsby. Hotellet med 152 rum innefattar barception, gym och konferensdel.


Verdion köper i Fosie.

Verdion köper i Malmö

Transaktioner Verdion har säkrat ett förvärv för brownfield-utveckling av modern logistik i Malmö.


Ingka Centres söker bygglov för vidareutveckling av Kållered.

Ingka satsar över 800 miljoner på att bygga ut i Kållered

Bygg/Arkitektur För att attrahera ännu fler ansöker nu Ingka Centres om bygglov för en expansion av sin handelsplats i Kållered med 19 400 kvadratmeter. Expansionen beräknas kosta över 800 miljoner kronor. Syftet är att fortsätta satsa på en vidareutveckling av handelsplatsen för att ytterligare stärka Kållered, Mölndal och Göteborgsregionen. Får Ingka Centres grönt ljus under våren beräknas de nya butikerna kunna öppna under fjärde kvartalet 2025.