Image
Panattoni firar ett år på den svenska marknaden och laddar för nya stora logistikaffärer under 2023.

Panattoni laddar för nya stora logistikaffärer

Bolag Panattoni firar ett år i Sverige och världens största utvecklare av logistikfastigheter kan se tillbaka på ett intensivt år – och samtidigt blicka framåt mot nya stora affärer.
– Vi har nya projekt i pipeline med en samlad volym kring 430 000 kvadratmeter, säger vd:n Fredrik Jagersjö Rosell.


Pontus Sundin.

Niam köper Brunswicks utlåningsverksamhet

Bolag Niam förvärvar Brunswick Real Estate Capital. Verksamheten, som förvaltar tillgångar uppgående till cirka 25 miljarder kronor, kommer att ledas av vd Pontus Sundin och verka som ett självständigt bolag under varumärket Niam Credit.


Per Nilsson.

John Mattson säljer fastigheter på Lidingö

Transaktioner John Mattson har träffat avtal om försäljning av fastigheterna Barkassen 1 och Galeasen 2 på Lidingö. Köpeskillingen baseras på ett fastighetsvärde om 262 miljoner kronor. Köpare är Jan Fredegård, ägare av Fastighets AB Senator.


Fredrik Isaksson, chefsekonom Byggföretagen

Byggföretagens prognos: Investeringarna minskar med tio procent

Ekonomi/Finansiering Igår presenterade Byggföretagen sin inställning till avtalsrörelsen och deras konjunkturprognos för 2023. Det är en nedgång i investeringar som särskilt kommer drabba bostadsbyggandet, men det finns regioner i landet som kommer se en fortsatt tillväxt menar chefsekonomen Fredrik Isaksson.


Stenvalvet säljer fastigheter i Eskilstuna till Fortifikationsverket.

Fortifikationsverket köper av Stenvalvet

Transaktioner Stenvalvet har ingått avtal om en fastighetsaffär avseende två fastigheter i Eskilstuna, Vapnet 1 och Vapnet 2. Köpare är Fortifikationsverket och tillträde beräknas ske våren 2023.


Stockholm.

SHH Bostad byter namn till Birger Bostad

Bolag SHH Bostad, som grundades 2010 och i dag ägs av Fabege, byter namn till Birger Bostad. Under det nya varumärket ska bolaget fortsätta resan med att utveckla prisvärda och funktionella bostäder med huvudfokus på Stockholm.


Platzers vd P-G Persson ser mest fram emot att få se Södra Änggården i sin färdiga form.

P-G Persson: "Det var dags att göra något nytt"

Ekonomi/Finansiering "Jag var tvungen att säga upp mig – annars skulle jag aldrig få nya jobberbjudanden" konstaterade den avgående vd:n P-G Persson när han tillsammans med Fredrik Sjudin presenterade delårsrapporten för tredje kvartalet under tisdagen. Rapporten präglas av relativt höga vakanser och samtidigt en stabil avkastning.


Fredrik Drotte.

Vincero Fastigheter rekryterar Fredrik Drotte

Bolag Fredrik Drotte har rekryterats till Vincero Fastigheter som stadsutvecklings- och innovationschef.


Prologis ökar fokus på transaktioner och stärker närvaron i Stockholm genom att rekrytera Fredrik Kihlström från JLL.

Prologis ökar fokus på transaktioner – stärker närvaron i Stockholm

Bolag Logistikfastighetsbolaget Prologis fortsätter att växa sitt Sockholmskontor genom att öka sin närvaro på logistikmarknaden i Stockholm och Mälardalen, en viktig del av Prologis långsiktiga tillväxtstrategi i Sverige.


Cecilia Fredholm Vaarning utses till Chef hållbara affärer hos Stena Fastigheter.

Ny chef för hållbara affärer hos Stena Fastigheter

Bolag Cecilia Fredholm Vaarning har utsetts till Chef för hållbara affärer, en nyinrättad tjänst hos Stena Fastigheter med fokus på att skapa nya digitala servicelösningar till bolagets kunder.


Croisette säljrådgivare åt Castellum i Borås.

Cernera köper av Castellum

Transaktioner Cernera har ingått avtal om förvärv av fastigheten Borås Raklinjen 2 . Fastigheten innehåller lager-, industri- samt kontorslokaler och är lokaliserad i Brämhult med fördelaktigt läge intill riksväg 40.


Newsec rekryterar sju.

Newsec stärker rådgivningsteamet

Bolag Newsec stärker rådgivningsteamet och sitt erbjudande med flertalet starka rekryteringar. Affärsområdet Valuation, Research & Strategic Analysis utökar med sju nya medarbetare.


bredäng, markanvisning

Folkhem vinner markanvisningstävling i Bredäng

Bygg/Arkitektur Folkhem har genom tävling tilldelats en markanvisning om 130 lägenheter längs Ålgrytevägen, ut mot naturreservatet i Bredäng, av Stockholms stad.


Annica Ånäs.

Annica Ånäs lämnar JM:s styrelse

Bolag Med anledning av rekryteringar av personal bedömer företrädare för JM, att det föreligger risk för intressekonflikt mellan Annica Ånäs roll som styrelseledamot i JM och hennes roll som vd för Atrium Ljungberg. Annica Ånäs har därför valt att lämna JMs styrelse.


Fastighetsmarknadsdagen Borås
Fredrik Jagersjö Rosell, vd för logistikjätten Panattoni i Sverige, möter du i en intervju på Fastighetsmarknadsdagen Borås nästa onsdag den 5 oktober.

Fastighetsmarknadsdagen Borås: Panattonis vd om planerna i Borås

Fastighetsmarknadsdagen Borås Den 5 oktober arrangeras Branschens mötesplats i Borås på Borås Kongress. Under dagen möter vi logistikgiganten Panattonis svenska vd, Fredrik Jagersjö Rosell, i en intervju om planerna i Sverige i allmänhet och Borås i synnerhet.


Snart är gluggen in i kvarteret Johanna ett minne blott

Höjdlängtan satte stopp för 'Brända tomten'

Bygg/Arkitektur När huset på Södra Hamngatan 47 brann ner för nästan exakt 17 år sedan skapades ett hålrum i Göteborgs stadsbild. Sedan dess har platsen gått igenom olika ägare, konflikter, arkitektritade förslag och dessutom varit en omdiskuterad speakers corner som huserade två getter. Nu har till slut ett första spadtag tagits för det framtida kvarteret Johanna som ska växa fram de kommande åren.


Fredrik Ottosson och Anders Nygren framför Kvarteret Johanna i Göteborg. Obs. Bilden är ett montage.

Jättesatsningen i gång – så vill Hufvudstaden växa i Göteborg

Bolag Hufvudstaden har inlett arbetet med utvecklingen av jätteprojektet Kvarteret Johanna i Göteborg. Efter att första spadtaget tagit berättar vd:n Anders Nygren och Göteborgschefen Fredrik Ottosson om storsatsningen och arbetet med kvarteret samt hur man vill växa i Göteborg framöver.


Platzer och Bockasjö hyr ut ytterligare 13 000 kvadratmeter i Sörred Logistikpark.

Platzer och Bockasjö hyr ut stort i Sörred Logistikpark

Uthyrning Platzer och Bockasjö har skrivit avtal med en internationell fordonstillverkare som etablerar sig på 13 000 kvadratmeter i Sörred Logistikpark. Hyresavtalet är på tre år med grön bilaga och planerad inflyttning april 2023. Uthyrningen innebär att dryga 90 000 kvadratmeter av Platzers och Bockasjös gemensamma satsning Sörred Logistikpark är uthyrt.


Fredrik Jagersjö Rosell.

Vägen till att bli en ledande aktör – så ska Panattoni växa och få upp hyrorna

Bolag I december förra året etablerade sig den europeiska logistikutvecklingsjätten i Sverige. Så här ser Fredrik Jagersjö Rosell, vd för Panattoni Sverige, på potentialen och utmaningen med marknaden idag.
– Det var som att starta ett helt nytt företag fast med en jättestor plånbok, berättade han under Stora Logistikdagen förra veckan.


Vernum köper byggrätt från Östanå Real Estate.

Vernum köper ytterligare en byggrätt i Älmsta

Transaktioner Vernum har förvärvat ett projekt med byggrätt för 117 lägenheter i Älmsta, Norrtälje kommun från Östanå Real Estate. Projektet ligger precis invid Väddö kanal och kommer att bestå av 1-3 rok fördelat på tre flerbostadshus i trä.