Image

XXL och Toys R Us till Länna

Uthyrning Nu inleds den första etappen med en komplett omdaning avseende Media Markt- och Citygrosshuset – XXL och Toys R us flyttar in.
Publicerad den 27 Januari 2017
Annons
Image

För cirka ett år sedan såldes Länna Köpcentrum av IVG. Sedan den nye fastighetsägaren tillträtt fastigheten har RED i egenskap av kommersiell utvecklare arbetat med att hitta en ny kommersiell sammansättning för handelsområdet i syfte att öka attraktiviteten till området med nya varumärken som skapar mer trafik. Målsättningen är och har varit att sätta Länna på kartan som det externa handelsområdet längs riksväg 73.

Nu inleds den första etappen med en komplett omdaning avseende Media Markt- och Citygrosshuset. Huset byggs om i dess helhet och kommer sammansättas av fyra starka detaljhandelsaktörer med starkare och tydligare profilering. Varje hyresgäst kommer ha sin egen entré med en tydlig storfront. På detta sätt ska området ges en tydligare retail park-struktur.

Byggnaden avseende etapp ett kommer sammansättas av Citygross, XXL, Toys R Us, och Media Markt. Projektet kommer innefatta en kraftig ombyggnation av Citygross som möter handelsplatsen med en helt ny butik. På samma sätt byggs Media Markt om till en helt ny enhet med mer kompakt format och senare under denna höst flyttar XXL och Toys R Us in.

Arbetet med att fortsatt utveckla området fortskrider och innefattar ett omfattande profileringsarbete samt långt gångna dialoger med flera retailers. Området kommer profileras om till Länna Market som tydligare framhäver områdets sammansättning.

- Anthon Näsström
anthon@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

RED - Rico Estate Development på Branschguiden

RED är ett privat fastighetsutvecklingsbolag med inriktning mot kommersiella fastigheter. Bolaget arbetar uteslutande med externa handelsplatser så kallade Retail Parks och har specialiserat sig inom detta område.

"RED's mål är att fortsätta vara fastighetsmarknadens främsta aktör inom segmentet Retail Parks"

Bolaget utvecklar, hyr ut, investerar i och förvaltar varje enskilt investeringsobjekt. Investeringarna sker dels i egna projekt och erbjuder också saminvesteringar genom så kallade Operating partner strukturer. Målsättningen är att alltid säkra ett långsiktigt ägan...

Läs mer om RED - Rico Estate Development på Branschguiden

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Tyska investeraren om svenska marknadens attraktion

Bolag Johan Lagerdahl, Country Manager och Head of Asset Management på Patrizia Sverige, kommenterar bolagets senaste miljardinvestering i Malmö och berättar varför de fortsätter att växa i Norden samt varför pandemin inte har varit en utmaning för den tyska investeraren.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY