Image

XXL och Toys R Us till Länna

Uthyrning Nu inleds den första etappen med en komplett omdaning avseende Media Markt- och Citygrosshuset – XXL och Toys R us flyttar in.
Publicerad den 27 Januari 2017

För cirka ett år sedan såldes Länna Köpcentrum av IVG. Sedan den nye fastighetsägaren tillträtt fastigheten har RED i egenskap av kommersiell utvecklare arbetat med att hitta en ny kommersiell sammansättning för handelsområdet i syfte att öka attraktiviteten till området med nya varumärken som skapar mer trafik. Målsättningen är och har varit att sätta Länna på kartan som det externa handelsområdet längs riksväg 73.

Nu inleds den första etappen med en komplett omdaning avseende Media Markt- och Citygrosshuset. Huset byggs om i dess helhet och kommer sammansättas av fyra starka detaljhandelsaktörer med starkare och tydligare profilering. Varje hyresgäst kommer ha sin egen entré med en tydlig storfront. På detta sätt ska området ges en tydligare retail park-struktur.

Byggnaden avseende etapp ett kommer sammansättas av Citygross, XXL, Toys R Us, och Media Markt. Projektet kommer innefatta en kraftig ombyggnation av Citygross som möter handelsplatsen med en helt ny butik. På samma sätt byggs Media Markt om till en helt ny enhet med mer kompakt format och senare under denna höst flyttar XXL och Toys R Us in.

Arbetet med att fortsatt utveckla området fortskrider och innefattar ett omfattande profileringsarbete samt långt gångna dialoger med flera retailers. Området kommer profileras om till Länna Market som tydligare framhäver områdets sammansättning.

- Anthon Näsström
anthon@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Partnertext

Handeln byggde staden – men vad gäller framöver?

Presenteras av Optimal Stadsutveckling

Senast från Fastighetssverige Plus

P-G: "Än blir ni inte av med mig"

Bolag Efter att i förra veckan ha presenterat vem som tar över P-G Perssons stol i Platzer så var det dags att avsluta år 2022 med bokslutet. Bolaget ser ett minskat fastighetsvärde – något den avgående vd:n inte sett på tio år. För Fastighetssverige berättar han mer om detaljerna i den senaste rapporten.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige