Image
Tobias Emanuelssons Randviken säljer till Tulia, som hälftenägs av Erik Selins Balder.
Tobias Emanuelssons Randviken säljer till Tulia, som hälftenägs av Erik Selins Balder. Bild: Randviken/Balder

Randviken säljer till Balder-JV

Transaktioner Randviken säljer 9 100 kvadratmeter kontor i Sollentuna till Tulia, ett JV-bolag som 50/50-ägs av Balder och André Åkerlund.
Publicerad den 3 Oktober 2019

Fastigheten Ruletten 5 ligger vid Norrviken i Rotebro. Fastigheten är en kontorsfastighet om cirka 9 100 kvadratmeter LOA och är i huvudsak uthyrd till Villaägarnas Riksförbund samt Svenska Kennelklubben på långa hyresavtal. Fastigheten har även garage med plats för ett hundratal bilar.

Transaktionsvolymen uppgår till cirka 225 miljoner kronor och affären genomförs i bolagsform.
– Fastigheten har ett fantastiskt läge vid Norrviken och E4. Vid angränsande tomt kommer vi driva detaljplan med målsättning att utveckla området med både bostäder och kontor. Väldigt kul att Tulia vill förvärva fastigheten då vi ser dem som långsiktiga och bra att samarbeta med. Samarbetet kommer vara viktigt för oss i samband med att vi avser att driva detaljplan i området. Det är en förutsättning för oss, säger Tobias Emanuelsson, vd på Randviken Fastigheter.

– Vi är väldigt nöjda över att förvärva Ruletten som är en fastighet i ett attraktivt läge och med solida hyresgäster. Vi tycker även att det är kul att göra affär med Randviken som är ett bolag som vi följt under en tid. Vi ser med tillförsikt fram emot Randvikens kommande utveckling av området kring fastigheten, säger Balders vd Erik Selin.

Tillträde sker i oktober.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Nya Besqab redo att starta fler bostadsprojekt

Bolag Det nyligen genomförda sammangåendet med Aros Bostad gör att bolaget nu har en stor beredskap att starta fler bostadsprojekt i takt med att marknaden återhämtar sig. Det menar Magnus Andersson, vd på Besqab, när Fastighetssverige intervjuar honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige