Image
Balder, med Erik Selin som vd, och Sterner Stenhus Holding, ägt av bröderna Tomas och Elias (bilden) Georgiadis äger tillsammans cirka 57 procent av det grekiska börsbolaget Premia Properties.
Balder, med Erik Selin som vd, och Sterner Stenhus Holding, ägt av bröderna Tomas och Elias (bilden) Georgiadis äger tillsammans cirka 57 procent av det grekiska börsbolaget Premia Properties. Bild: Balder/Premia/Stenhus

Premia emitterar sin första obligation: “Hjälper oss nå våra mål"

Bolag Grekiska Premia Properties, med Sterner Stenhus och Balder som huvudägare, har emitterat en femårig obligation om 100 miljoner euro till en ränta om 2,80 procent.
Publicerad den 31 Januari 2022

Intresset för obligationen var stort och den övertecknades 2,04 gånger.

Elias Georgiadis, ordförande i Premia:
– Jag är väldigt nöjd och stolt över utfallet med vår första obligation, som kommer att hjälpa oss att nå våra ambitiösa mål. Jag är särskilt nöjd med det stora intresset för obligationen, som visar förtroendet för strategin och vårt bolags investeringar.

Premia har i nuläget ett fastighetsvärde om cirka 250 miljoner euro och målsättningen är ett värde om en miljard euro på fem år.
Sterner Stenhus (ägt av Elias och Tomas Georgiadis) äger drygt 40 procent och Balder drygt 17 procent av Premia Properties, noterat på Aten-börsen.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sparbössan växer – på egna villkor

Bolag Sparbössan är väldigt selektivt som fastighetsbolag: Fastigheterna i portföljen bör ha ett kulturhistoriskt eller arkitektoniskt värde. Så när vd Sara Östmark pratar om att bolaget är inne i en "tillväxtresa", ja, då är det tillväxt på egna villkor och i egen takt. – Det handlar om vilken typ av organisation man vill jobba i, berättar hon för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige