Image
Balder, med Erik Selin som vd, och Sterner Stenhus Holding, ägt av bröderna Tomas och Elias (bilden) Georgiadis äger tillsammans cirka 57 procent av det grekiska börsbolaget Premia Properties.
Balder, med Erik Selin som vd, och Sterner Stenhus Holding, ägt av bröderna Tomas och Elias (bilden) Georgiadis äger tillsammans cirka 57 procent av det grekiska börsbolaget Premia Properties. Bild: Balder/Premia/Stenhus

Premia emitterar sin första obligation: “Hjälper oss nå våra mål"

Bolag Grekiska Premia Properties, med Sterner Stenhus och Balder som huvudägare, har emitterat en femårig obligation om 100 miljoner euro till en ränta om 2,80 procent.
Publicerad den 31 Januari 2022

Intresset för obligationen var stort och den övertecknades 2,04 gånger.

Elias Georgiadis, ordförande i Premia:
– Jag är väldigt nöjd och stolt över utfallet med vår första obligation, som kommer att hjälpa oss att nå våra ambitiösa mål. Jag är särskilt nöjd med det stora intresset för obligationen, som visar förtroendet för strategin och vårt bolags investeringar.

Premia har i nuläget ett fastighetsvärde om cirka 250 miljoner euro och målsättningen är ett värde om en miljard euro på fem år.
Sterner Stenhus (ägt av Elias och Tomas Georgiadis) äger drygt 40 procent och Balder drygt 17 procent av Premia Properties, noterat på Aten-börsen.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Partnertext

Handeln byggde staden – men vad gäller framöver?

Presenteras av Optimal Stadsutveckling

Senast från Fastighetssverige Plus

Hovrätten: Skottlossning och termosbomber är inte skäl till vräkning

Juridik Besittningsrätten ska vara stark. Men hur stark får den vara? Den frågan kan man ställa sig efter Svea hovrätts dom där MKB försökt vräka en hyresgäst i Malmö. De boende i lägenheten har kopplingar till kriminella nätverk konstaterar både hyresnämnden och hovrätten. Trots det tolkas hyreslagstiftningen som att det inte går att vräka hyresgästerna.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige