Image
Christer Fursth har en gedigen fotbollskarriär bakom sig som kulminerade när han vann SM-guld med Hammarby 2001. Efter karriären avslutades 2003 har han jobbat inom bygg- och fastighetsbranschen, och nu har han fått sin första operativa roll som vd för Sterner Stenhus Fasad.

Ex-allsvenska profilens första vd-jobb i branschen: "Siktar alltid mot Champions League"

Bolag Christer Fursth fostrades i Örebro SK och blev sedan på slutet av karriären evig Hammarby-legendar när han var med och vann klubbens hittills enda SM-guld 2001. Hela livet har dock bygg- och fastighetsbranschen funnits med vid sidan om, och den civila karriären har inneburit mångåriga jobb på Peab och Magnolia. Nu kliver han för första gången in i en operativ chefsroll – som vd för Sterner Stenhus Fasad – och för Fastighetssverige berättar han om mer om det nya jobbet, varför fotbollen följdes av fastigheter och hur han tar med sig inställningen från fotbollskarriären i alla yrkesmässiga avseenden.


Sterner Stenhus äger nu 40,6 procent i Nischer men har aviserat att man ska sälja aktier för att undvika budplikt.

Stenhus äger 40,6 procent i Nischer – ska sälja aktier för att undvika budplikt

Bolag Sterner Stenhus äger nu 40,6 procent av aktierna och rösterna i fastighetsbolaget Nischer Properties. Det efter att man genom ett dotterbolag tagit emot 4,6 miljoner aktier samt lika många teckningsoptioner som delåterbetalning av ett lån, det framgår av ett pressmeddelande.


Elias Georgiadis, vd för Stenhus Fastigheter.

Stenhus Fastigheter har slutfört emission på 31,40 per aktie

Bolag Sterner Stenhus och Balder går in med sammanlagt 222,5 miljoner kronor i Stenhus.


Robert Vangstad ersätts av grundaren David Aspehult som går in som tf vd i Nischer Properties.

Därför får Nischer-vd:n gå

Bolag Grundaren David Aspehult om varför han själv går in som tf vd i Nischer Properties.


Elias Georgiadis.

Sterner Stenhus Nischer-försäljning klar

Bolag Sterner Stenhus har nu ingått avtal om försäljning av Nischer-aktier så att bolaget kommer under gränsen för budplikt.


Elias Georgiadis.

Nischer: Därför kovänder Sterner – lägger inte budpliktsbud

Bolag Sterner Stenhus äger nu – precis enligt plan – 40,7 procent av Nischer Properties.
Men man väljer nu att inte lägga det planerade budpliktsbudet. Istället ska Sterner sälja så att man hamnar precis under 30 procent. Elias Georgiadis förklarar resonemanget.


Balder, med Erik Selin som vd, och Sterner Stenhus Holding, ägt av bröderna Tomas och Elias (bilden) Georgiadis äger tillsammans cirka 57 procent av det grekiska börsbolaget Premia Properties.

Premia emitterar sin första obligation: “Hjälper oss nå våra mål"

Bolag Grekiska Premia Properties, med Sterner Stenhus och Balder som huvudägare, har emitterat en femårig obligation om 100 miljoner euro till en ränta om 2,80 procent.


Elias Georgiadis, var Sterner Stenhus blir största ägare i Nischer Properties.

Nischer: Stämman godkänner emission, Sterner in som storägare

Bolag På fredagen godkände Nischer Properties extra bolagsstämma den riktade nyemissionen som innebär att Sterner Stenhus – ägt av Stenhusbröderna Elias och Tomas Georgiadis – går in som största ägare i Nischer.


Elias Georgiadis Sterner Stenhus Holding går in som storägare i Nischer Properties vars största projekt ligger i Örnsköldsvik.

Så ändras Nischer med Sterner Stenhus som huvudägare

Bolag Elias Georgiadis går in och blir huvudägare i ytterligare ett bolag. Här berättar han om affären och tankarna kring Nischer Properties.


Elias Georgiadis.

Sterner Stenhus in i Nischer – budpliktsbud på gång

Bolag Sterner Stenhus Holding AB har ingått avtal om förvärv av 3 005 490 aktier i Nischer Properties AB, motsvarande 15 procent av antalet aktier i bolaget, från bolagets största ägare, Weps AB.


Oscar Engelbert.

Oscar Properties köper fyra fastigheter i Köping

Transaktioner Oscar Properties har tecknat avtal om att förvärva fyra fastigheter i Köping med inslag av bostäder från Sterner Stenhus. Förvärven finansieras genom en riktad emission om 15 miljoner kronor. Emissionskursen fastställs i samband med tillträdet. Driftnettot uppgår till cirka 7,8 miljoner kronor med ett underliggande fastighetsvärde om drygt 119 miljoner kronor.


Sterner Stenhus vd Elias Georgiadis kommenterar det misslyckade uppköpet av Solnaberg.

Så går Sterner vidare efter misslyckade Solnaberg-budet

Bolag Sterner Stenhus behövde bli ägare till mer än 70 procent av aktiekapitalet för att kunna köpa upp Solnaberg – men det blev bara 1,28 procent. För Fastighetssverige kommenterar Sterners vd Elias Georgiadis det misslyckade budet och berättar varför han nu ser stora möjligheter på marknaden trots utbredd coronaoro.


Jörgen Lundgren, vd för enfastighetsbolaget Solnaberg som äger If-huset i Solna.

Solnaberg står starka – Sterner fullföljer inte uppköpet

Bolag Acceptfristen för Sterner Stenhus uppköpserbjudande på enfastighetsbolaget Solnaberg gick ut under torsdagseftermiddagen. På måndagsmorgonen meddelade Sterner att man inte kommer fullfölja uppköpserbjudandet då alldeles för få aktieägare har accepterat budet. Solnabergs vd Jörgen Lundgren berättar för Fastighetssverige att han har stor tro på potentialen i If-huset och ser en stark framtid för bolaget trots oroliga tider.


If-huset i Solna.

Sterner Stenhus fullföljer inte budet på Solnaberg

Bolag Sterner Stenhus Förvaltning AB fullföljer inte det offentliga erbjudandet till aktieägarna i Solnaberg Property.


Sterner Stenhus vd Elias Georgiadis har tidigare lagt ett bud på Solnabergs enda fastighet If-huset i Solna.

"Riskerna med enfastighetsbolag är stora"

Bolag Torsdag den 12 mars går acceptfristen ut för Sterner Stenhus bud på enfastighetsbolaget Solnaberg. Sedan budet lades den 19 februari har Solnaberg höjt värderingen på If-huset och uppmanat sina aktieägare att inte acceptera erbjudandet. Nu meddelar Sterner hur man resonerar kring möjligheten att lägga ett nytt bud.


I bokslutet redovisade Solnaberg en kraftig värdeökning på sin fastighet. Nu har Sterner Stenhus lämnat ett tillägg till sitt bud på bolaget.

Sterners tillägg efter Solnabergs värdeökning: "Inte förvånad"

Transaktioner Samtidigt som enfastighetsbolaget Solnaberg är föremål för ett uppköpserbjudande av Sterner Stenhus släppte de sitt bokslut där värderingen på If-huset gått kraftigt uppåt till 1 180 miljoner kronor – en ökning med nästan 20 procent jämfört med förra helårsrapporten. Fastighetssverige berättar mer om hur den nya värderingen kan komma att påverka den pågående uppköpsprocessen.


Solnabergs styrelse rekommenderar aktieägarna att inte acceptera Sterner Stenhus offentliga uppköpserbjudande. Sterners vd Elias Georgiadis kommenterar situationen.

Sterners uppmaning: "Kan man räkna förstår man att det är ett bra bud"

Transaktioner Enfastighetsbolaget Solnabergs styrelse rekommenderar aktieägarna att inte acceptera Sterner Stenhus offentliga uppköpserbjudande. För Fastighetssverige berättar budgivarens vd Elias Georgiadis varför aktieägarna borde gå emot den uppmaningen.


Solnaberg äger If-huset i Solna.

Solnabergs styrelse: Budet är för lågt

Bolag Solnabergs styrelse rekommenderar aktieägarna att inte acceptera Sterner Stenhus offentliga uppköpserbjudande.


Solnaberg äger If-huset i Solna.

Sterner Stenhus vill köpa Solnaberg – till rabatt

Bolag Sterner Stenhus offentliggör ett erbjudande att förvärva samtliga aktier i Solnaberg Property AB till ett pris av 144 kronor per aktie. På tisdagen stängde Solnaberg på 147 kronor.


Jan-Erik Höjvall.

Amasten köper i Köping

Transaktioner Amasten har avtalat om att köpa elva bostadsfastigheter och en tomt i Köping. Transaktionen sker i bolagsform och baseras på ett underliggande fastighetsvärde om 216 miljoner kronor. Fastigheterna beräknas tillträdas 2 september och säljare är Sterner Stenhus Fastigheter.