Image

Polisens parkering ska bli hotell och bostäder

Bygg/Arkitektur Göteborg får ett stort och välbehövligt tillskott av bostäder och olika former av verksamhetslokaler i centrala Göteborg när det projekt som SGS Studentbostäder, Robert Dicksons stiftelse och Klippans Kulturfastigheter tillsammans utvecklat på Polisens parkeringsplats nu kan bli verklighet.
Publicerad den 11 December 2017
Ernst Fontells plats i Göteborg. Bild: SGS
Ernst Fontells plats i Göteborg.

De tre aktörerna har valt att utforma platsen på ett sätt som ger möjlighet till möten mellan unga studenter, företag och de myndigheter som redan finns i området. Ambitionen är att skapa en levande blandstad med slutna kvarter i linje med stadens ambitioner, med studentbostäder, kollektivboende, billiga hyresrätter, kontor, verksamhetslokaler samt hotell.

– Det är en unik plats och ett område som idag till stora delar innehåller kontor och verksamheter av olika slag. Med den utformning som vi nu föreslagit kan vi skapa ett mer levande område, säger SGS styrelseordförande Camilla Widman (S).

Kvarteret ligger ett stenkast från Heden och är lättillgängligt både för gående, cyklister och med kollektivtrafik. Entrévåningarna planeras med öppna utåtriktade verksamheter som ska bidra till folklivet och tryggheten. Både SGS Studentbostäder och Robert Dicksons stiftelse kommer att ha sina huvudkontor i gatuplanet.

– Nu kommer vi att kunna erbjuda attraktiva och på alla sätt lättillgängliga lokaler där vi kan erbjuda god service och möta våra hyresgäster, säger Magnus Paulsson, vd för SGS, och Mikael Jansson, vd för Robert Dicksons stiftelse, i ett gemensamt uttalande.

– Vår grundfilosofi är att vara med och utveckla Göteborg. Det är därför vi valt att vara med i detta projekt. Med kontorslokaler, hotell samt restaurang kan detta bli ett karaktärsstarkt, öppet och levande kvarter över stora delar av dygnet, säger Christer Johansson, vd för Klippans Kulturfastigheter.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

SEB:s makroekonom: Riksbanken sänker räntan i maj

Ekonomi/Finansiering Riksbanken genomförde flera räntehöjningar på rad och nu talar en del bedömare om att inflationen kommer ner runt två procent vid halvårsskiftet. Går det att redan nu skymta det ekonomiska ljuset – eller lurar det nya utmaningar runt hörnet? Vad behöver vi tänka på framöver när den ekonomiska verkligheten ser ut som den gör? Marcus Widén, makroekonom på SEB, satte ljuset på detta under Stora proptechdagen i Stockholm.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige