Image
Mikael Jansson lämnar Robert Dicksons stiftelse efter sommaren.

Lämnar Dicksons för ny vd-roll

Karriär Efter tio år lämnar Mikael Jansson Robert Dicksons stiftelse.


Robert Dicksons stiftelse bygger i Majorna. Hampus Magnusson drog första skruven.

Dickson bygger nytt i Majorna

Bygg/Arkitektur Robert Dicksons stiftelse inledde på fredagen byggnationen av 52 hyreslägenheter på Amiralitetsgatan 19 i Majorna, Göteborg.


Mikael Jansson.

Robert Dicksons stiftelse byggstartar 100-talet nya lägenheter i Gårdsten

Bostäder Bostadsstiftelsen Robert Dickson fortsätter sin satsning på att utveckla ytterstaden Gårdsten i östra Göteborg.


Illustrationsbild av Robert Dicksons stiftelses projekt i Flatås Park.

För dyrt för billiga hyresrätter – Dickson säljer som brf-projekt

Bostäder För Fastighetssverige berättar Mikael Jansson, vd på Robert Dicksons stiftelse, mer om varför man ställer om ett projekt med hyresrätter till bostadsrätter och säljer: ""


Carnegie Brygga: Så här blir den nya stadsdelen

Bygg/Arkitektur I veckan avslöjade Fastighetssverige att Hemsö, Riksbyggen och Robert Dickson ska utveckla en hållbar stadsdel vid Carnegie Brygga i Göteborg. Nu berättar trion mer om projektet.


Tung trio bygger nytt – intill Göta älv

Bygg/Arkitektur Fastighetssverige berättar mer om vilka tre som går samman för att utveckla det attraktiva området i Göteborg.


Polisens parkering ska bli hotell och bostäder

Bygg/Arkitektur Göteborg får ett stort och välbehövligt tillskott av bostäder och olika former av verksamhetslokaler i centrala Göteborg när det projekt som SGS Studentbostäder, Robert Dicksons stiftelse och Klippans Kulturfastigheter tillsammans utvecklat på Polisens parkeringsplats nu kan bli verklighet.


Detaljplanen för Karlastaden antagen

Bygg/Arkitektur Kommunfullmäktige i Göteborgs stad antog på torsdagen den 15 juni 2017 detaljplanen för Karlastaden med Karlatornet. Därmed tog ett av Göteborgs största byggprojekt ett avgörande steg mot genomförande.


Mikael Jansson.

Dicksons tar del av investeringsbidrag

Bolag Robert Dicksons stiftelse har beviljats 61 miljoner i investeringsbidrag av Länsstyrelsen i Västra Götalands län för nybyggnation i Gårdsten, Göteborg.


Ola Serneke, stiftelsens ordförande Derya Tumayer och vd Mikael Jansson.

Robert Dickson köper byggrätter i Karlastaden

Transaktioner Serneke säljer byggrätter i den nya stadsdelen Karlastaden på Lindholmen, Göteborg, till Robert Dicksons stiftelse för 150 miljoner kronor. Samtidigt har Serneke fått bygguppdraget, värt 300 miljoner kronor.


Lokalmarknadsdagen

Ungdomar bygger bostäder – och sin egen framtid

Lokalmarknadsdagen Robert Dicksons Stiftelse, Peab, Bygg-Fast och Gårdstensbostäder samverkar i ett unikt projekt där, bland annat, arbetslösa ungdomar bygger 99 nya lägenheter i Gårdsten. Hör några av nyckelpersonerna berätta om projektet på Lokalmarknadsdagen i Göteborg.


Kvartett skapar 99 nya bostäder i Gårdsten

Bygg/Arkitektur Robert Dicksons Stiftelse samverkar med Peab, Bygg-Fast och Gårdstensbostäder för att utbilda, sysselsätta samt erbjuda lägenheter till unga i samband med Stiftelsens nybyggnation av 99 nya bostadslägenheter i Gårdsten.


Dicksons stiftelse köper för 127 miljoner

Transaktioner Robert Dicksons stiftelse köper 78 lägenheter i Lunden, Göteborg, för 127 miljoner kronor.