Image
Platzer köper Gamlestadens Fabriker för 750 miljoner kronor. Säljare är Aberdeen. I området pågår ett omfattande utvecklingsarbete.
Platzer köper Gamlestadens Fabriker för 750 miljoner kronor. Säljare är Aberdeen. I området pågår ett omfattande utvecklingsarbete. Bild: Gajd Arkitekter

Platzer köper Gamlestadens Fabriker för 750 miljoner

Transaktioner Platzer köper Gamlestadens Fabriker i Göteborg om totalt 62 000 kvadratmeter uthyrningsbar yta. Köpeskillingen uppgår till 750 miljoner kronor.
Publicerad den 30 Mars 2015
P-G Persson. Bild: Platzer
P-G Persson. Gamlestadens Fabriker. Bild: Gajd Arkitekter
Gamlestadens Fabriker.

Platzer köper fastigheten Göteborg Olskroken 18:7, mera känd som Gamlestadens Fabriker, från Aberdeen. Fastigheten består av cirka 60 000 kvadratmeter tomtareal och en uthyrningsbar area om cirka 62 000 kvadratmeter i befintliga byggnader.

På fastigheten och i närområdena pågår arbetet med att ta fram nya detaljplaner för att utveckla Gamlestaden till en ny och modern stadsdel med koppling till den nya knutpunkten vid Gamlestads torg. Fastigheten förvärvas genom en bolagsaffär där underliggande fastighetsvärde är 750 miljoner kronor.

– Gamlestadens Fabriker är ett idealiskt komplement till våra befintliga fastigheter i Gamlestaden. Med förvärvet får vi ett sammanhängande fastighetsbestånd om cirka 100 000 kvadratmeter uthyrningsbar area och lika mycket i framtida möjlig byggvolym i ett av Göteborgsområdets mest spännande utvecklingsområden. Jag ser fram emot att tillsammans med Göteborgs stad, Trafikverket och övriga aktörer i Gamlestaden fortsätta arbetet med att färdigställa detaljplanerna och skapa ett attraktivt närområde runt knutpunkten Gamlestads torg, säger P-G Persson, vd i Platzer.

– Vi har, sedan förvärvet 2007, drivit arbetet med en ny detaljplan för fastigheten och det är glädjande att börja se resultatet av denna. Gamlestadens Fabriker är på god väg att bli ett av stadens attraktiva expansionsområden, säger Magnus Kenning, transaktionschef på Aberdeen.

Colliers var rådgivare åt köparen Platzer.

- Vi är glada att få vara med när Platzer förvärvat ytterligare en fastighet som stärker deras bestånd i Göteborg. Gamlestaden är dessutom en mycket intressant stadsdel med stora närstående planer för både handel, kontor, kommunikationer och allmännyttan. Colliers har även uthyrningsuppdrag i området, säger Robert Treutiger, transaktionsansvarig på Colliers.

Relaterade artiklar

Ämnen

Colliers International Sweden AB på Branschguiden

Colliers är ett ledande företag inom global fastighetsrådgivning präglat av entreprenörsanda.
Vårt svenska team består av ett 40-tal experter som arbetar med att öka lönsamheten för investerare, fastighetsägare, byggherrar och hyresgäster. Genom vår goda expertis och höga servicenivå skapar vi effektiva lösningar som hjälper våra kunder att uppnå framgång snabbare.

Colliers experter erbjuder kvalificerad kunskap inom Capital Markets, Leasing, Corporate Solutions samt Valuation. Med kontor i både Stockholm och Göteborg samt ett starkt nordiskt samarbete ser vi till at...

Läs mer om Colliers International Sweden AB på Branschguiden

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Colive: Så har värderingen utvecklats

Bolag Bostadsdelningsaktören Colive har sedan tidigare Wallenstam och nu också Heba i ägarbasen. Här berättar Colives medgrundare Katarina Liljestam Beyer om hur värderingen av bolaget har utvecklats från den första såddrundan 2019 till torsdagens emission där Heba gick in, hur målet om 7 000 rum inom fem år ska nås, vilka städer bolaget har i siktet – och hur den nya frågan om covidpass hanteras.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY