Image

Platzer bygger nytt i Mölndal

Uthyrning Platzer köper mark av Mölndals kommun i Jolenområdet. Platzer kommer att bygga ett nytt huvudkontor och lager för Armatec, som har tecknat ett tolvårigt hyresavtal med planerad inflyttning i juni 2017.
Publicerad den 19 Maj 2015
P-G Persson. Bild: Platzer
P-G Persson.

Markförvärvet avser cirka 8 200 kvadratmeter med en byggrätt om cirka 5 000 kvadratmeter och är villkorat av beslut i Mölndals kommunfullmäktige. Tilltänkt byggnad fördelar sig på 2 600 kvadratmeter höglager och 2 200 kvadratmeter kontor.

Fastigheten kommer att byggas enligt miljöcertifieringen Miljöbyggnad Silver och få en nordisk, stilren arkitektur som kommer att tillföra området en ny modern prägel.

– Platzer har tillhandahållit lokaler i Högsbo för Armatec sedan 2003 och har vid flera tillfällen utvecklat lokalerna för dess räkning. Då Armatecs behov nu har förändrats är vi mycket glada över att vi tillsammans har lyckats hitta en gemensam lösning som passar båda parter. I och med lokaliseringen av Armatecs nya huvudkontor i Jolen förstärker vi dessutom vår närvaro i Mölndal, säger Platzers vd P-G Persson.

– Armatec expanderar och tar med detta projekt ytterligare ett steg för att möta vår positiva utveckling. Vi bygger ihop vårt kontor, lager och Mec-Cons serviceverksamhet vilket ger en ökad närhet och effektivitet. Tillsammans med Platzer skapas en fastighet och arbetsplats som präglas av affärsmässighet, kompetens och enkelhet samtidigt som den har det lilla extra. Tanken är att den totala miljön ska främja både kreativitet, arbetsglädje och resultat. Så här långt har projektteamet lyckats väldigt bra, säger Eva Karlsson, vd för Armatec.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige