Image

Peter Strand byter vd-tjänst

Karriär Peter Strand har sagt upp sig från vd-tjänsten i Tribona. Han lämnar Tribona till vintern för att bli vd för ett annat noterat bolag.
Publicerad den 21 Augusti 2013

Peter Strand lämnar under vintern Tribona och blir vd för Victoria Park, där han efterträder Greg Dingizian.

Dingizian kommer att utses till vice arbetande styrelseordförande när Peter Strand tillträtt vd-befattningen. Greg Dingizian kommer att, tillsammans med Peter Strand, ägna sig åt kommande förvärv och kapitalanskaffning. Han kommer vidare att arbeta med samhälls- och myndighetskontakter i samband med utvecklingsarbete i Tribonas fastighetsportfölj.

Peter Strand, 42, har varit vd för Tribona i tre år. Han kom dessförinnan just från vd-tjänsten på Victoria Park och han har sedan dess suttit i bolagets styrelse.
Han har tidigare varit vd för Annehem och dessförinnan varit anställda på bland andra Akelius och Drott.

- Peter Strand har varit med om att utveckla Tribona från ett norskt finansbolag till ett svenskt fastighetsbolag och vi är väldigt nöjda med hans prestation, säger Tribonas ordförande Mats-Olof Ljungquist.

Tribona har påbörjat rekrytering av ny vd och målsättningen om att bygga ett fastighetsbolag med 10-12 miljarder kronor i fastighetsvärde ligger fast.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Victoria Park AB på Branschguiden

Victoria Park AB (publ) är ett börsnoterat fastighetsbolag på Nasdaq Stockholm Mid Cap med fokus på bostäder på tillväxtorter i landet.

Med ett långsiktigt förvaltningsarbete och socialt ansvarstagande för ett attraktivare boende skapar Victoria Park värden för boende, medarbetare, aktieägare, samhället och andra intressenter.

Läs mer om Victoria Park AB på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Så blir Rånes framtid efter Amastens ledningsrockad

Bolag SBB har beslutat om den framtida ledningen för Amasten och valt att ersätta Mikael Rånes med Lars Thagesson som vd. Mikael Rånes berättar själv för Fastighetssverige hur den närmaste framtiden blir.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY