Image

Peter Strand byter vd-tjänst

Karriär Peter Strand har sagt upp sig från vd-tjänsten i Tribona. Han lämnar Tribona till vintern för att bli vd för ett annat noterat bolag.
Publicerad den 21 Augusti 2013

Peter Strand lämnar under vintern Tribona och blir vd för Victoria Park, där han efterträder Greg Dingizian.

Dingizian kommer att utses till vice arbetande styrelseordförande när Peter Strand tillträtt vd-befattningen. Greg Dingizian kommer att, tillsammans med Peter Strand, ägna sig åt kommande förvärv och kapitalanskaffning. Han kommer vidare att arbeta med samhälls- och myndighetskontakter i samband med utvecklingsarbete i Tribonas fastighetsportfölj.

Peter Strand, 42, har varit vd för Tribona i tre år. Han kom dessförinnan just från vd-tjänsten på Victoria Park och han har sedan dess suttit i bolagets styrelse.
Han har tidigare varit vd för Annehem och dessförinnan varit anställda på bland andra Akelius och Drott.

- Peter Strand har varit med om att utveckla Tribona från ett norskt finansbolag till ett svenskt fastighetsbolag och vi är väldigt nöjda med hans prestation, säger Tribonas ordförande Mats-Olof Ljungquist.

Tribona har påbörjat rekrytering av ny vd och målsättningen om att bygga ett fastighetsbolag med 10-12 miljarder kronor i fastighetsvärde ligger fast.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Victoriahem AB på Branschguiden

I början av 2022 förenades Victoria Park och Hembla under det gemensamma varumärket Victoriahem. Tillsammans tar vi hand om 39 000 familjers hem i 31 kommuner, från Uppsala i norr till Trelleborg i söder.

Vårt fokus är att långsiktigt äga, förvalta och rusta upp bostäder i miljonprogramsområden, samtidigt som vi bygger fler bostäder. Vi har 500 medarbetare, de flesta jobbar nära våra hyresgäster i våra bostadsområden. En tät dialog med de boende och samverkan med andra samhällsaktörer är centralt i vår verksamhet. Vår ägare Vonovia är Europas största bostadsbolag...

Läs mer om Victoriahem AB på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Här är de hetaste rekryteringarna under Q3

Karriär En rad tunga poster i fastighetsbranschen har tillsatts under årets tredje kvartal. Fastighetssverige har tittat närmare på branschens hetaste Q3-rekryteringar.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige