Image

Peter Strand går vidare

KARRIäR Victoria Parks vd Peter Strand tar vid årsskiftet över vd-posten på norska börsnoterade bolaget Northern Logistic Property ASA.
Publicerad den 15 Oktober 2010

Peter Strand är utbildad till civilingenjör i Lund, och han kommer nu från en anställning som vd i det svenska noterade bolaget Victoria Park AB. Han har lång erfarenhet från fastighetsbranschen i Sverige som bland annat inkluderar anställningar i bolagen Annehem Fastigheter, Akelius Fastigheter samt Drott kontor.

- Vi är mycket nöjda med att Peter Strand har tackat ja till befattningen som ny vd. NLP har, med ett undantag, alla sina fastigheter samt driftsorganisation och kunder i Sverige och det är därför naturlig att vi söker en svensk vd till bolaget. Strand kommer i huvudsak att arbeta från koncernens huvudkontor i Lund, Sverige. Peter Strand kommer in i företaget i en spännande period där vi upplever att den svenska marknaden växer samtidigt som bolaget har finansiell flexibilitet till att utnyttja dessa möjligheter. Hans bakgrund gör honom väl rustad till att utveckla bolaget till det bästa för såväl kunder som ägare, säger Per Kumle, styrelseordförande i NLP.

Vem som efterträder Strand på Victoria Park är inte klart. Processen att rekrytera en efterträdare kommer att starta omedelbart.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige