Image

Peab öppnar skola i Pripps-fastigheten

Bolag I Pripps gamla lokaler i Högsbo-området i västra Göteborg, öppnar Peabskolan i höst ett nytt gymnasium. Den 22 augusti slås portarna upp för de första 40 eleverna i den 1 400 kvadratmeter stora lokalen.
Publicerad den 16 April 2012

- Vi är jätteglada över beskedet om att kunna öppna Peabskolan i Prippsfastigheten i Högsbo-området. Nu ska vi bygga om och anpassa lokalerna för att kunna ge våra elever en så bra skolmiljö som möjligt, säger Maria Hernroth, vd och skolchef för Peabskolan.

Skolan är Peabs femte gymnasium i landet. Övriga skolor ligger i Malmö, Ängelholm, Solna och Upplands Väsby. Den första skolan startades 2006 och skolorna har idag sammanlagt ungefär 400 elever. Sedan starten har 150 elever examinerats varav flertalet idag har anställning i Peabkoncernen.

Pripps-fastigheten ägs av Peab och Brinova.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Nya Besqab redo att starta fler bostadsprojekt

Bolag Det nyligen genomförda sammangåendet med Aros Bostad gör att bolaget nu har en stor beredskap att starta fler bostadsprojekt i takt med att marknaden återhämtar sig. Det menar Magnus Andersson, vd på Besqab, när Fastighetssverige intervjuar honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige