Image
Peab bygger i Norge.
Peab bygger i Norge. Bild: Oslobygg KF

Peab bygger sjukhem i Oslo

Bygg/Arkitektur Peab har fått i uppdrag att bygga det nya sjukhemmet Tåsenhjemmet i Oslo. Beställare är Oslobygg KF och kontraktssumman uppgår till 446 miljoner norska kronor.
Publicerad den 12 November 2021

Totalentreprenaden omfattar 130 boenden och ett dagcenter fördelat på fyra våningar i massivträ samt en källarvåning. Bruttoarean uppgår till drygt 14 000 kvadratmeter.

Det nya Tåsenhjemmet kommer att miljöcertifieras enligt BREEAM Excellent och vara en nollutsläppsbyggnad. Projektet kommer också att vara ett så kallat FutureBuilt-projekt, som strävar efter klimatneutral stadsutveckling i Osloregionen.
– Tåsenhjemmet är ett prestigeprojekt för oss på Peab. Vi är stolta över att få uppföra denna viktiga byggnad för boende, anhöriga och anställda. Vi är också positiva till de hårda miljökraven som Oslobygg ställer på oss, eftersom de både bidrar till lägre klimatavtryck och ger oss på Peab värdefull erfarenhet i vårt arbete med att nå våra egna klimatmål, säger Kjetil Runningen, regionchef i Peab.

Projektstart är beräknad till januari 2022 och sjukhuset väntas stå klart för överlämning i november 2023.

Projektet orderanmäls i det fjärde kvartalet 2021.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Så ska Södra Änggården förvandlas från industriområde till bostadsområde

Bygg/Arkitektur Södra Änggården är en ny, stor stadsdel i Göteborg som utvecklas just nu. Sex olika byggaktörer är involverade i projektet, ett projekt som hålls ihop av Development Partner. För vd Marcus Jonsson, som varit involverad sedan 2017, har det varit en resa genom pandemi, lågkonjunktur och byggkris.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige