Image
Den planerade expansionsytan i Orrskär, Söderhamn.
Den planerade expansionsytan i Orrskär, Söderhamn. Bild: Peab

Peab anlägger kaj och terminalyta i Orrskär

Bygg/Arkitektur Peab har fått uppdraget att anlägga en kaj i Orrskärs hamn i Söderhamns kommun för att möjliggöra en utökad godshantering. Beställare är Söderhamns kommun och kontraktssumman uppgår till 170 miljoner svenska kronor.
Publicerad den 7 September 2023

Orrskärs hamn är en av Sveriges största omlastningshamnar för sågade trävaror. Uppdraget är att anlägga en 100 meter lång kaj och fylla ut ett vattenområde för att skapa en ny terminalyta. Projektet innehåller ett flertal moment i vattenområdet.

– Det här är ett tekniskt avancerat projekt där vi får möjlighet att nyttja vår samlade kompetens, samtidigt som vi bidrar till en samhällsviktig funktion. Jag är glad att vi på Peab fått uppdraget och snart påbörjas arbetet med den nya hamnen, säger Jörgen Eriksson, regionchef på Peab.

– Det är oerhört välkommet från oss på kommunen och Söderhamns Stuveri och Hamn AB som är vår hamnoperatör att projektet äntligen kan komma igång. Det har varit en lång och utmanande resa med tillståndsprocess och upphandling, under en period med pandemi och stegrande priser på marknaden. Vi är glada att vi nu fått teckna avtal med Peab och ser fram emot ett bra samarbete, säger Henrik Olsson, Hamn- & skärgårdsförvaltare på Söderhamns kommun.

Uppdraget är en totalentreprenad med byggstart under hösten/vintern 2023 och överlämning är beräknad till 2026.

Projektet orderanmäls i det tredje kvartalet 2023.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Visar att vi menar allvar med vår satsning i Finland"

Bolag Strawberry fortsätter sin expansion i Finland. Nu står det klart att bolaget tar över anrika Hotel Katajanokka på Skatudden i Helsingfors – och etablerar Clarion Collection på den finländska marknaden. Strawberrys etableringschef Daniel Stenbäck berättar för Fastighetssverige om betydelsen av att lansera Clarion Collection i Finland, om Helsingfors som hotellstad och om hur den finländska hotellmarknaden står sig kontra den svenska.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige