Image

Pandox köper hotell i Bryssel

Transaktioner Pandox avser förvärva Silken Berlaymont i Bryssel. Hotellet är ett fullserviceshotell med 212 rum och köpeskillingen uppgår till cirka 315 miljoner kronor.
Publicerad den 7 April 2017
Anders Nissen. Bild: Pandox
Anders Nissen.

Affären förväntas slutföras och tillträde ske i slutet av maj 2017 och hotellet kommer då att redovisas under affärssegmentet Operatörsverksamhet.

– Förvärvet av Silken Berlaymont är industriellt riktigt och görs på en attraktiv värdering. Hotellet är positionerat i en delmarknad med goda snittpriser och stabil grundbeläggning. Hotellprodukten är underpresterande och erbjuder god förbättringspotential med stöd av bland annat sitt starka läge nära EU-kommissionen med goda kommunikationer både till city och till flygplats. Hotellfastigheten tillför ytterligare värde till Pandox redan starka hotellportfölj i Bryssel, säger Anders Nissen, vd för Pandox.

Pandox kommer även att investera i uppgradering av rum, korridorer, publika ytor samt mötesavdelning. Säljare är Hotel Berlaymont SA/Urvasco Hotel SA via konkursförvaltare där Pandox erhållit nödvändigt domstolsbeslut för att ingå avtal om förvärv av hotellet. Hotellet kommer initialt att drivas under ett eget oberoende varumärke.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Partnertext

Handeln byggde staden – men vad gäller framöver?

Presenteras av Optimal Stadsutveckling

Senast från Fastighetssverige Plus

Savills listar frågorna branschen ska hålla koll på 2023

Lista Fastighetsbranschen likt övriga delar av världen står inför en omställning på grund av all osäkerhet som präglat innevarande decenniet. Pandemi, krig och hög inflation har haft en enorm inverkan på branschen och förväntas få ringar på vattnet de kommande åren. Vad innebär detta för fastighetsbranschen på kort sikt? Fastighetssverige tog hjälp av Savills analyschef Maryrose David för att lista vad som kan vara värt att hålla utkik efter under 2023.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige